Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás fonott kalács ahogy Vivuc készíti

Mazsolás fonott kalács ahogy Vivuc készíti
Mazsolás fonott kalács ahogy Vivuc készíti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a kalácsot a családban, így gyorsan kiderült, hogy lesz saját családi kalácsreceptünk :)

Oda vagyunk érte  remélem ti is így lesztek ezzel!

ui: érdemes rögtön dupla adagot csinálni, mert pillanatok alatt elfogy.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Húsvétra. Reggelire kakaóval.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet egy kisebb lábasban cukorral meglangyosítjuk, majd levesszük a tűzről, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet tálba szórjuk bele, a tojásokat, cukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, és a olvasztva a vajat.
  3. Mikor az élesztő felfutott, beleöntjük a többi hozzávalóhoz, és összedolgozzuk.
  4. Ha már a tészta nagyjából összeállt, kiborítjuk egy lisztezett deszkákra, és 5-10 percig dagasztjuk. Utána lisztezett tálba tesszük kelni 30 percre.
  5. Miután megkelt, 3 bucira osztjuk, és mindhármat nagyjából egyforma hosszú és dundira nyújtjuk a kezünkkel. Majd megfonjuk. Azután letakarva még 20 percet kelni hagyjuk.
  6. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, azután megkenjük egy egész felvert tojással, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 5 perc után 180 fokra visszavesszük a hőfokot. Aranybarnára sütjük. ( ha van legkevereses Sütőnk akkor 170 fok 20 perc)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 17 923
elküldve: 3
receptkönyvben: 186
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivuc

Mióta szakács: 2014.07.17.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kalács mazsolásan, mazsolás kalács, fonott kalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Orbit
Sütivár / Orbit Sat, 2016-03-26 09:07

Kedves Vivuc!
Tegnap megsütöttem a recepted alapján a kalácsot. Biztos, hogy 50 dkg liszthez 5 dkg friss élesztő kell és nem 2 dkg? Mindent a leírás szerint és adagokkal csináltam, de az én kalácsom sütés közben kívül már szinte szénné égett, belül pedig teljesen nyers maradt, a végén pedig csak a cukros felfutott élesztő íze érződött. Úgyhogy sajnos a kukában landolt, nem szerettem volna egy gyomorrontásos családi húsvétot.
Üdv,
Orbit

663
finomliszt 60 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 2 dl
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 10 dkg
mazsola 10 dkg
vaj 10 dkg