r
Nosalty Logó

Eredeti Hokkaido kalács Gabystól

Gabys
Eredeti Hokkaido kalács Gabystól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kalácshoz

A kalács kenéséhez

566
Kalória
15.8g
Fehérje
98.1g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
35.9g
Víz
93.9g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
18.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kalácshoz

A kalács kenéséhez

Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kalácshoz

A kalács kenéséhez

Összesen 3401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kalácshoz

A kalács kenéséhez

Összesen 258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.9 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5885.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    690 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    3429 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    588.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    215.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 3401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A kalács hozzávalóit a kakaó kivételével beletesszük a kenyérsütőgépbe, és kelesztő/dagasztó programra állítjuk.
  2. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk. 4 egyforma gombócravágjuk (aki kézzel dagasztja össze, kellemes, lágy, nem ragadós tésztát kell kapnia).
  3. Egy tálba 1-1 gombócot a kakaóval éskevés meleg víz hozzáadásával átgyúrjuk úgy, hogy az eredeti tésztaállagot kapjuk. (Kb.1,5-1.5,ekkakaó gombóconként.)
  4. 30 percet letakarva hagyjuk kelni.
  5. Kelés után a gombócokat ismét elvágjuk. 8 dblesz (4 kakaós - 4 sima).
  6. 1 fehér 1 kakaósat egyenként kb. 50 cmhosszúra és 2 mmvékonyra kinyújtunk.
  7. Rátesszük a fehérre a kakaósat, feltekerjük, mint a bejglit (a tekerésnél a tészta végét az egyik kezemmel lefogtam, göngyölítésnél húztam a tésztát, nem engedtem összeugrani).
  8. Sütőpapírral kibélelt kenyérsütőformába tesszük. 4 dbbuktaformánk lesz.
  9. Lekenjük tojássárgájával, újabb 20 percig letakarva kelesztjük.
  10. Előmelegített sütőbe tesszük, ha már szép pirosas barna színe van (kb. 30 perc), a meleg cukros tejjel lekenjük, és teljes sülésig (kb. +10 perc) visszatesszük a sütőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

........eredeti lenne, ha nem kevertem volna bele kakaót. Ha elhagyjuk, valóban egy japán kalácsot készíthetünk el. De nem tudtam ellenállni, hogy kicsit ne keverjem össze a saját 2 in1 kalácsomat alapul véve. Ha bonyolultnak találjátok a kakaós részt, nyugodtan ki lehet hagyni, egyszerűbb lesz elkészíteni.  Az alapreceptet Piszke blogján találtam, nekem nagyon megtetszett. Kíváncsivá tett, hogy a szaké, wasabi, sushi és a rizs hazájában milyen kalácsot készítenek. Bátran állítom nagyon finom, bár nem annyira édes, mint a mienk.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek