Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eredeti Hokkaido kalács Gabystól

Eredeti Hokkaido kalács Gabystól
Eredeti Hokkaido kalács Gabystól
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

........eredeti lenne, ha nem kevertem volna bele kakaót. Ha elhagyjuk, valóban egy japán kalácsot készíthetünk el. De nem tudtam ellenállni, hogy kicsit ne keverjem össze a saját 2 in1 kalácsomat alapul véve. Ha bonyolultnak találjátok a kakaós részt, nyugodtan ki lehet hagyni, egyszerűbb lesz elkészíteni. 

Az alapreceptet Piszke blogján találtam, nekem nagyon megtetszett. Kíváncsivá tett, hogy a szaké, wasabi, sushi és a rizs hazájában milyen kalácsot készítenek. Bátran állítom nagyon finom, bár nem annyira édes, mint a mienk.

hozzávalók / 6 adag

A kalácshoz

A kalács kenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kalács hozzávalóit a kakaó kivételével beletesszük a kenyérsütőgépbe, és kelesztő/dagasztó programra állítjuk.
  2. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk. 4 egyforma gombócra vágjuk (aki kézzel dagasztja össze, kellemes, lágy, nem ragadós tésztát kell kapnia).
  3. Egy tálba 1-1 gombócot a kakaóval és kevés meleg víz hozzáadásával átgyúrjuk úgy, hogy az eredeti tésztaállagot kapjuk. (Kb.1,5-1.5, ek kakaó gombóconként.)
  4. 30 percet letakarva hagyjuk kelni.
  5. Kelés után a gombócokat ismét elvágjuk. 8 db lesz (4 kakaós - 4 sima).
  6. 1 fehér 1 kakaósat egyenként kb. 50 cm hosszúra és 2 mm vékonyra kinyújtunk.   
  7. Rátesszük a fehérre a kakaósat, feltekerjük, mint a bejglit (a tekerésnél a tészta végét az egyik kezemmel lefogtam, göngyölítésnél húztam a tésztát, nem engedtem összeugrani).
  8. Sütőpapírral kibélelt kenyérsütőformába tesszük. 4 db buktaformánk lesz.
  9. Lekenjük tojássárgájával, újabb 20 percig letakarva kelesztjük.
  10. Előmelegített sütőbe tesszük, ha már szép pirosas barna színe van (kb. 30 perc), a meleg cukros tejjel lekenjük, és teljes sülésig (kb. +10 perc) visszatesszük a sütőbe.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 17 290
elküldve: 14
receptkönyvben: 393
elkészítve: 17/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: japán
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

japán kalács, kakaós kalács, csíkos kalács

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

detronic
detronic Sun, 2015-05-31 09:11

Egy hétig nézegettem, ma tegnap végre elkészítettem. Két szögletes formába, nagyon szép lett..
S ami a legjobb hogy nincs élesztős íze! Legközelebb kipróbálok valami manduladarabos csokis réteget rakni a belsejébe,,
Nagyon köszönöm a receptet !!!! :)

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2015-05-31 11:03

Nagyon örülök, hogy megsütötted, a pozitív véleményednek pedig pláne:) Biztosan finom lesz úgy is ahogy kitaláltad. Köszi, hogy írtál, a receptet pedig nagyon szívesen! Remélem találsz még nálam receptet, ami szintén beválik...:))) Üdv: Gabi

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sat, 2013-09-14 21:36

Ez valami mesés!
Jövőhéten sort is kerítek rá. :-)
Tényleg nagyon egyezik az ízlésünk. ;-)
Üdv: Alkonyat

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-09-16 12:28

Na úgye, hogy megmondtam:)))) Remélem ízleni fog, kicsit munkás a kakaóval, de kihagyhatod. Ne várj a mienkkel egyező édes kalácsot, de vajjal, lekvárral nálunk nagyon bejött. Kicsit izgulok, mi lesz a véleményed, annyi remek recepted után:) Nagyon szép hetet kívánok!:) Gabi

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2013-09-16 15:07

Jelzem, ha elkészült a kalács.Kicsit tényleg macerás, de nem hagyom ki a kakaót (az alap :-) )
Szép hetet neked is .
Üdv: Alkonyat

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2013-09-30 09:05

Jelenteni szeretnék :-)
Elkészítettem, nagyon finom lett, elismerésem, és megéri a szöszmötölést!!Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Annyit csaltam, hogy egy ici-picivel több cukrot tettem, bele, mert írtad, hogy nem az a nagyon édes kalács én meg imádom ha valam önmagában is édes. A fánkokba is több cukrot teszek, hogy magába is jó legyen :-)
Nagyon köszönöm a receptet, biztos, hogy szerepelni fog sokszor az asztalunkon.
Puszi

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-09-30 20:00

Húúúúúúúú de jó hír ez estére:) Jól tetted, hogy tettél bele több cukrot. Gondoltam, hogy ez nem lesz Neked elég édes, ismerve a tuti jó receptjeidet:) Azért is jeleztem, hogy nem a megszokott édességű. Örülök, hogy jól sikerült, köszönöm a jelentést:DDDDD Puszi

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-09-02 12:27

Nagyon szépen köszönöm a dicséretet, kedves Tőled, jól esett:) Szép hetet kívánok Neked!: G

561
tej 2.5 dl
habtejszín 1.5 dl
tojás 1 db
finomliszt 60 dkg
cukor 8 dkg
instant élesztő 10 g
2 kk
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tojássárgája 1 db
tej 1 dl
cukor 1 csapott ek