25 pizzarecept, ami kell a nyárhoz!

Ahány ház, annyi szokás pizzakészítés terén is, de nyáron, amikor nem kívánjuk a nehéz ételeket, érdemes kipróbálnunk egy igazi könnyű, olasz pizzát. Hogy milyet?

Amilyet mi szeretnénk, néhány szabály betartásával:

  • Az igazi olasz pizzatészta papírvékony, lisztből, vízből, sóból, olívaolajból és élesztőből készül
  • Ki kell várni, míg megkel, kézzel – nem sodrófával – kell nyújtani, húzni, majd a forró sütőben 10-12 perc alatt átsütni
  • Ne tegyünk rá háromnál több feltétet, hagyjuk, hogy az ízek érvényesüljenek. Próbáljuk meg jó minőségű paradicsomszósszal, friss mozzarellával és nyers sonkával vagy rusztikusan olívaolajjal, rozmaringgal, nagyszemű tengeri sóval
  • Használjuk ki, hogy tele a kert és a piac friss zöldségekkel, tegyünk rá ezekből is
  • Főzzük a paradicsomszószt mi magunk friss paradicsomból, és bátran kísérletezzünk a kerti fűszernövényekkel is!
  1. 1.

    Lorraine fügés pizzája

  2. 2.

    Sonkás-olajbogyós-aszalt paradicsomos pizza

  3. 3.

    Pizza Marzocco konyhájából

  4. 4.

    Extra zöldséges fetás pizza

  5. 5.

    Pizza prosciutto-funghi

  6. 6.

    Mascarponés-sonkás pizza

  7. 7.

    Pizza Bori konyhájából

  8. 8.

    Pizza 17. - gorgonzolás

  9. 9.

    Rozsos pizza

  10. 10.

    Pizza prosciutto Basil Brothers konyhájából

  11. 11.

    Pizza SüniSütitől

  12. 12.

    Négysajtos pizza

  13. 13.

    Pizza cukkiniből

  14. 14.

    Fokhagymás tenger gyümölcsei pizza

  15. 15.

    Lazacos-garnélás pizza

  16. 16.

    Szénhidrátszegény pizza gfanni konyhájából

  17. 17.

    Narancsos-chillis pizza

  18. 18.

    Leveles pizzette

  19. 19.

    Sajtos szélű pizza

  20. 20.

    Pizza alla melanzana

  21. 21.

    Török pide

  22. 22.

    Pizza arrabiata

  23. 23.

    Pizza fritta

  24. 24.

    Egészséges pizza-lepény

  25. 25.

    Spenótos-tonhalas pizza

Legújabb receptek

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Hortobágyi kolbászos palacsinta

A hortobágyi húsos palacsinta egy magyar ételspecialitás, amit pörkölttel szoktak tölteni, na most én kolbászos töltelékkel készítettem, ami igen ízletes lett, az egyébként is finom ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...