Nosalty Logó

Lazacos-garnélás pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lazacos-garnélás pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 850 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3394 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 230 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3722.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    2678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 850 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14890.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2163 mg
  • Nátrium
    10711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    675 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    989 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2136 micro
Összesen 3394 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 230 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy fél bögre (1,5 dl) cukros, langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. (Én erre a célra a cserépkályha tetejét választottam.)
  2. A felfuttatott élesztőt hozzáöntjük a liszthez, megszórjuk 2 ek sóval, 2 ek cukorral, és az olajjal, majd összegyúrjuk.
  3. Ahhoz, hogy kellően lágy tésztát kapjunk adjunk még hozzá egy kis meleg vizet.
  4. Tegyük félre meleg helyre, és legalább fél órát kelesztjük.
  5. Addig a feltéthez szükséges hozzávalókat előkészítjük.
  6. Feldarabolunk egy kis lazacot, megtisztítjuk a garnélát, a zöldségeket felaprítjuk.
  7. A szószhoz összekeverjük a krémsajtot a tejföllel, 1-1 tk friss, aprított vagy szárított fűszert szórunk bele, és a darabolt fokhagymával elkeverjük.
  8. Amikor megkelt a tésztánk, kinyújtjuk számunkra kedvező nagyságúra (én szeretem a kisebb alakú pizzákat), megkenjük a szósszal, ráhelyezzük a cukkini és paprika csíkokat, lefedjük jó sok parmezánnal, majd következnek a lazacdarabok és a garnélák.
  9. Be a sütőbe és maximális hőfokon, kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8044
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Ajánló

Az én bevált módszerem: A sajtot sosem a tetejére helyezem, krémessége, és nyúlósága akkor az igazi, ha a feltétek közé, vagy a szószra szórjuk. Legalábbis én így szeretem. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bizonyára sokunk a vasárnapot engedékenyebben éli meg, mint minden más napot a héten. Ilyenkor jönnek az ágyban, kanapén nassolható finomságok, a laktató, filmnézős vacsorák. Főleg, ha egy átmulatott éjszaka után ki sem akarunk mozdulni a plédek és takarók fogságából. Igen, velünk sokszor előfordul még, hogy kiéljük magunkat, és egy kis ínyenc habzsi-dőzsire fáj a fogunk. A pizza elengedhetetlen eleme egy ilyen napnak, estének, és igazán egy jó film társaságában ízletes. Nálam a pizza legyen vékony, krémes-szószos, olvadós-sajtos. Akár paradicsomos alapú, akár krémsajtos-tejfölös. Egy egyszerű tészta, amit korlátlanul felöltöztethetünk.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.