Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazacos-garnélás pizza

Lazacos-garnélás pizza
Lazacos-garnélás pizza
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bizonyára sokunk a vasárnapot engedékenyebben éli meg, mint minden más napot a héten. Ilyenkor jönnek az ágyban, kanapén nassolható finomságok, a laktató, filmnézős vacsorák. Főleg, ha egy átmulatott éjszaka után ki sem akarunk mozdulni a plédek és takarók fogságából. Igen, velünk sokszor előfordul még, hogy kiéljük magunkat, és egy kis ínyenc habzsi-dőzsire fáj a fogunk.
A pizza elengedhetetlen eleme egy ilyen napnak, estének, és igazán egy jó film társaságában ízletes. Nálam a pizza legyen vékony, krémes-szószos, olvadós-sajtos. Akár paradicsomos alapú, akár krémsajtos-tejfölös. Egy egyszerű tészta, amit korlátlanul felöltöztethetünk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

ajánlat

Az én bevált módszerem: A sajtot sosem a tetejére helyezem, krémessége, és nyúlósága akkor az igazi, ha a feltétek közé, vagy a szószra szórjuk. Legalábbis én így szeretem. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fél bögre (1,5 dl) cukros, langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. (Én erre a célra a cserépkályha tetejét választottam.)
  2. A felfuttatott élesztőt hozzáöntjük a liszthez, megszórjuk 2 ek sóval, 2 ek cukorral, és az olajjal, majd összegyúrjuk.
  3. Ahhoz, hogy kellően lágy tésztát kapjunk adjunk még hozzá egy kis meleg vizet.
  4. Tegyük félre meleg helyre, és legalább fél órát kelesztjük.
  5. Addig a feltéthez szükséges hozzávalókat előkészítjük.
  6. Feldarabolunk egy kis lazacot, megtisztítjuk a garnélát, a zöldségeket felaprítjuk.
  7. A szószhoz összekeverjük a krémsajtot a tejföllel, 1-1 tk friss, aprított vagy szárított fűszert szórunk bele, és a darabolt fokhagymával elkeverjük.
  8. Amikor megkelt a tésztánk, kinyújtjuk számunkra kedvező nagyságúra (én szeretem a kisebb alakú pizzákat), megkenjük a szósszal, ráhelyezzük a cukkini és paprika csíkokat, lefedjük jó sok parmezánnal, majd következnek a lazacdarabok és a garnélák.
  9. Be a sütőbe és maximális hőfokon, kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 526
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: pizza
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazacos-rákos pizza, lazacos pizza, garnélás-krémsajtos pizza

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

850
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
2 ek
cukor 3 ek
olívaolaj 0.5 dl
víz 1.5 dl
krémsajt 10 dkg
tejföl 2 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
lestyán 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
lazac 15 dkg
garnéla 15 dkg
cukkini 0.5 db
kápia paprika 0.5 db
parmezán sajt 10 dkg