Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza prosciutto-funghi

Pizza prosciutto-funghi
Pizza prosciutto-funghi
34 perc / előkészület: 30 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos nem mindig volt lehetőségem, hogy fával fűtött kemencében sült pizzát készítsek. Általában házhoz rendeltünk. Most már egy pizzázót is vezetek, így hát alkalmam van mindennap sütni. Jelenleg 16 fajta pizzát készítek, de ezek évszakonként változnak. A "prosciutto-funghi" a legtöbbször rendelt pizzám. Nekem is ízlik, főleg azért, mert gomba is van rajta. Imádom a gombát, akárhogy fogyasztom.

hozzávalók / 4 adag

A pizzalaphoz

A feltéthez

ajánlat

4 közepes méretű pizza lesz a fenti tésztamennyiségből.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukorral és langyos vízzel felfuttatjuk.
  2. A lisztet, sót, olajat, élesztőt összedagasztjuk, majd kelni hagyjuk 2 órát.
  3. Egy 30-35 cm átmérőjű és 1-2 cm vastag, korong alakú lapokat nyújtunk belőle, megkenjük 3-4 ek paradicsompasztával, megszórjuk oregánóval, ráreszelünk 15 dkg mozzarellát, és rárakjuk a sonkát és a gombát.
  4. A legfinomabb, ha előre hevített kemencében 3-4 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 297
elküldve: 0
receptkönyvben: 163
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás-gombás pizza

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildd
ildd Sun, 2014-01-19 16:59

túl sok a liszt és kevés a folyadék. ebből nem áll össze a tészta! pedig jól mértem... biztos hogy jók az arányok?

Nyuszifüles
Nyuszifüles Fri, 2011-08-19 09:46

Nagyon tuti recept! A végeredmény megközelítette a toszkánai élményeinket :)

nhenriett
nhenriett Fri, 2011-01-21 13:29

Tény és való,hogy a kemence nagy kincs.Én is tervezem,mert a minden finomabb benne ami éppen sül.Péknek tanultam és imádok sütni,bármit megsütök.Gratulálok a pizzázódhoz.További sok sikert kívánok,és sok-sok rendelést!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-17 20:27

1 kg -lisztből 1 közepes pizza???
Én kb. 20-30 dekából sütök egy 32 cm-est, bár élesztőset.
Az igazi pizzatésztába nincs élesztő? Szép holyagos lesz a széle? Nem lesz kemény az alja?
Üdv:Kali

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 07:58

4 közepes pizza jön ki belőle. Oda van írva!

1571
finomliszt 100 dkg
élesztő 10 g
cukor 1 csipet
2 tk
napraforgó olaj 50 ml
víz 50 ml
sonka 25 dkg
gomba 20 dkg
mozzarella 60 dkg
oregánó 0 ízlés szerint