Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-tonhalas pizza

Spenótos-tonhalas pizza
Spenótos-tonhalas pizza
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tészta és a paradicsomszósz Jamie Oliveré, a többi az enyém. :-)

Nagyon szeretjük a spenótot így levelesen is, a tonhallal meg egyszerűen kitűnő.

Sok évvel ezelőtt Németországban egy zseniális olasz pizzeriában állítottuk így össze férjemmel ezt a variációt. Bármit lehetett kérni, mindent megcsináltak. Jó párszor voltunk ott, a pincér egy idő után már szinte kívülről tudta a kérésünket. Majdnem mindig ezt ettük. Isteni volt a tésztája a pizzájuknak, nagy vágyam volt, hogy én is tudjak ilyet készíteni. Egyszer aztán meghallottam egy főzős műsorban, J.O. műsorában a saját pizzájának receptjét. Azonnal utánagyártottam, és tökéletes lett. Egyszerű és finom, olyan, amilyennek lennie kell. :-)

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A spenót feltéthez

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztát készítjük el.
  2. Míg megkel, elkészítjük a paradicsomszószt, majd a spenótot.
  3. A spenótleveleket, ha frissek, pár másodperc alatt forró vízben megfonnyasztjuk. Kivesszük, és levétől alaposan lecsorgatjuk, kinyomkodjuk. Ha fagyasztottból készítjük, egyszerűen felolvasztjuk a lefedett serpenyőben, és az olajjal folytatjuk tovább.
  4. Egy serpenyőben megforrósítjuk az olívaolajat, rátesszük a leveleket, átforgatjuk, hozzáadjuk a nagyon apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a chilipelyhet is. Egy-két  perc alatt készre pároljuk, fedő nélkül.
  5. A tonhalról a levét, ill. az olajat lecsorgatjuk.
  6. Ha megkelt a tészta, kiborítjuk a tálból, gyendéden átgyúrjuk, és kettő egyenlő részre osztjuk.
  7. Kinyújtjuk kb. 30-32 cm átmérőjű kerek lappá. Hagyjuk most kb. 15 percet itt pihenni a tésztát.
  8. Utána megkenjük a paradicsomszósz felével, a tonhal felét egyenletesen elosztjuk rajta, a spenótot úgyszintén, és ráreszeljük a pizza mozarella egy részét.
  9. A lehetőség szerinti legforróbbra (280 °C ) előmelegített sütőbe tesszük.
  10. Pár perc múlva, amint a sajt már kicsit olvadozik, a tetejére tesszük a friss mozzarellát is, amit vékonyan (1/2 cm) felszeleteltünk. Visszatoljuk a sütőbe, és további pár perc alatt készre sütjük, összesen kb. 10 perc.
  • sütési hőfok: 280°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 13 535
elküldve: 7
receptkönyvben: 474
elkészítve: 21/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pizza
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas-spenótos pizza, spenótos pizza tonhallal, mozzarellás pizza

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Sat, 2014-09-20 08:08

Az egyik kedvenc pizzám. Mármint a feltét. Érdemes kipróbálni fehérborssal, szerecsendióval és egy kis fokhagymával ízesített tejfölös alappal. Szerintem sokkal jobban illik hozzá, mint a paradicsomos. Esetleg az egyiket ezzel, a másikat azzal alapozni, aztán kiderül, kinek melyik ízlik. Mindenhogy finom. :-)

tucsok47
tucsok47 / tucsok47 Wed, 2013-04-03 12:01

Szia!
A kép tallozásnál ahogy kiválasztom a gépemről a lefotozott menüm képét nem tölti föl!!!:(
Szép hetet kivánok sajnos most sopronban havazik,már nagyon elegem van a télből!
Puszi Lívi

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Wed, 2013-04-03 14:11

Kedves Lívi!
Talán a kép méretével van a gond. Próbáld lekicsinyíteni a képet és úgy feltölteni, vagy ha így sem sikerül, küldd el a képet az info@nosalty.hu címre, így esetleg tudunk segíteni!
További jó sütés-főzést!
Kata

tucsok47
tucsok47 / tucsok47 Fri, 2013-03-29 13:57

Nyami nyami ez igazán finom én is megcsinálom.Csak az a baj, hogy a képet nemakarja föltölteni.Ezért sok receptet nem is tudok föltölteni!!Kegyelmekben gazdag Húsvéti Ünnepeket Kivánok.Lívia(tucsi47)

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2013-03-30 12:42

Kedves Lívia!

Nem igazán értem, hogy mit nem akar feltölteni, nem látod a recept mellett a képet, vagy...???

Én is kívánok áldott Húsvétot Neked!

Üdv:-) Vici

2266
0.5 ek
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
barna cukor 0.5 ek
olívaolaj 2 ek
víz 325 ml
finomliszt 500 g
olívaolaj 5 ek
fokhagyma 4 gerezd
bazsalikom 1 csokor
konzerv paradicsom 800 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
spenót 500 g
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 6 ek
chilipehely 0.5 tk
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
mozzarella 150 g
tonhalkonzerv 220 g
mozzarella 200 g