Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza 17. - gorgonzolás

Pizza 17. - gorgonzolás
Pizza 17. - gorgonzolás
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sajtot sokan nem kedvelik erős íze miatt, de így pizzán érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral a langyos vízben megfuttatjuk.
  2. Beleöntjük a sós lisztet, az olívaolajat, és egy óráig kelesztjük meleg helyen.
  3. Ráreszeljük a választott sajtot, rámorzsoljuk a kék sajtot, és szeletelt hagymákat.
  4. Végül forró sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 530
elküldve: 3
receptkönyvben: 182
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

blue cheese pizza, kéksajtos pizza, gorgonzolás pizza

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyuka54
anyuka54 Mon, 2014-02-17 10:41

Nagyon tetszik a recept és ki is fogom próbálni.Igaz,hogy először kicsit megrémültem.Próbálok vigyázni a súlyomra ezért mindennek megnézem a kalória tartalmát és amikor megláttam hogy ennek több mint 20 000 hááát! De aztán meg nyugodtam mert mint kiderült 500g helyett 5000g liszttel számoltak. :-) Köszönöm a receptet. Kata

nbeatrix
nbeatrix Sun, 2012-11-04 16:04

Tejföl nélkül is működik :)
Nagyon szeretjük, sokszor készítjük!

nbeatrix
nbeatrix Tue, 2012-08-28 14:04

Tejfölös alappal próbáltam ki, és ISTENI lett!!!!
Örülök, hogy rátaláltam a receptedre!
Köszi :)
Bea

Guba Erika
Epercsók / Guba Erika Thu, 2012-08-09 22:09

Szia!
Ezt a véletlent, pont most néztem rá, hogy az én képemet tették fel, de nem találtam!
És pont kérdezel is: kint nem tesznek rá semmit, de a tejfölös mártás szerintem jól hangzik nagyon! Nyugodtan tegyél rá, biztos, h jó lesz!)

nbeatrix
nbeatrix Thu, 2012-08-09 20:30

Szia!
A pizzára valamilyen alapot nem teszel, mondjuk tejfölt? Nem lesz így túl száraz? Mindenképp ki szeretném próbálni ezzel a feltéttel, de a biztonság kedvéért azért rákérdezek inkább...
Előre is köszönöm a segítséget!
Bea

916
víz 3 dl
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
élesztő 2.5 dkg
olívaolaj 4 ek
finomliszt 500 g
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
gorgonzola 20 dkg
lila hagyma 3 közepes fej
sajt 20 dkg