r
Nosalty Logó

Pizza Marzocco konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza Marzocco konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 1016 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 2033 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 236 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2553.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 1016 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5107.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1137 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    2494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    464 micro
Összesen 2033 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2347 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet még szárazon összekeverjük a grízzel és a sóval, majd a közepére kis "krátert" formázunk.
  2. A vízben feloldjuk az élesztőt, és a mélyedésbe öntjük. Az olajat is.
  3. Nyugodt, lassú mozdulatokkal, az ujjaink hegyével (mint egy gereblye) összeállítjuk a tésztát, és amikor a liszt felvette a folyadékot, összegyúrjuk, amíg szép, sima felületű tésztát nem kapunk. Hamar el fog válni az edény falától, és nem fog a kezünkhöz sem ragadni.
  4. Labdát formázunk belőle, meglisztezzük, lefedjük (én folpackkal szoktam), és legalább 3-4 órát pihentetjük, kelesztjük. Azt is lehet, hogy rögtön kettévágjuk, és két lasztit kelesztünk (mivel két adagról van szó).
  5. Szósz
  6. A sűrített paradicsomot felöntjük 1,5-2 dl (attól függ, milyen sűrűn szeretjük) vízzel vagy csontlével (nekem mindig van a mélyhűtőben), megsózzuk, és összefőzzük. Ha híg, tovább főzzük, és sűrűsödni fog, ha pedig sűrű, vizet öntünk hozzá.
  7. Ha a főzés vége felé járunk, beleszórjuk a bazsalikomot, a kakukfüvet és a csilit. Itt nem írtam mennyiséget, mert ez tényleg ízlés dolga.
  8. Pizza összeállítása
  9. Lisztezett deszkán vagy a konyhapulton kettévágjuk a tésztát (mert két pizzát készítünk), és kézzel vagy sodrófával vékony, kör alakúra kinyújtjuk. Az első pár alkalommal nem javaslom a kézzel való bűvészkedést. Azzal majd akkor kezdjünk el kísérletezgetni, ha elég jól érezzük a tészta anyagát (szokták mondani így is: textúráját... :)). Addig nyújtsuk, amíg jó vékony nem lesz (28-30 cm-es átmérőjű kört képzeljünk el).
  10. Lapos tepsibe sütőpapírt terítünk, és rátesszük a tésztát. Megkenjük 4 evőkanál szósszal, szép sorjában ráhelyezzük a szeletelt gombát, majd a szalámi szeleteket, az apróra vágott olajbogyót, végül pedig a lereszelt mozzarellát.
  11. A sütőt 200 fokra melegítjük (gázos sütőben nem tudom, hányas fokozat), és a már meleg sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28-30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1570
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan pizzát, ami vékony, ropogós, de mégis puha, nehéz találni. Ez a tészta ilyen lesz, és a sütődben is elkészül, valószínűleg legalább olyan finom lesz, mint amit házhoz szállíttatnál. Fontos, hogy sokáig keleszd azért, hogy a sütőben már ne keljen új életre, és szép vékony maradjon. Akkor sem lesz semmi baja, ha reggel összeállítod, és mire este hazamégy a munkából, akkor nyújtod ki. Kb. 6-8 perc alatt össze lehet gyúrni, és a nap folyamán bármikor kisütheted... Ez a mennyiség két 28-30 cm-es pizzához elég. A költséget két adagra adtam meg. Feltétként tehetsz rá bármit, amit csak akarsz, de nagyjából ezek a mennyiségek legyenek. Igen, tudom hajlamosak vagyunk két-háromszor ennyi cuccot rápakolni, de hidd el, hogy teljesen felesleges (ha kipróbáltad így, rájössz, hogy így nem csak olcsóbb, de az íze is jobb:)).

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek