Pizza Marzocco konyhájából
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
100g kenyérliszt bl80361 kcal
-
25g búzadara90 kcal
-
63g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
0g só0 kcal
A szószhoz
-
29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A feltéthez
-
30g gomba6 kcal
-
30g paprikás szalámi148 kcal
-
30g fekete olajbogyó35 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
200g kenyérliszt bl80722 kcal
-
50g búzadara180 kcal
-
125g víz0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
0g só0 kcal
A szószhoz
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A feltéthez
-
60g gomba13 kcal
-
60g paprikás szalámi296 kcal
-
60g fekete olajbogyó70 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
23.3g kenyérliszt bl8084 kcal
-
5.8g búzadara21 kcal
-
14.6g víz0 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
2.9g élesztő3 kcal
-
0g só0 kcal
A szószhoz
-
8.2g sűrített paradicsom7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
A feltéthez
-
7g gomba1 kcal
-
34 kcal
-
8 kcal
-
23.3g mozzarella70 kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 44.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2553.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 568 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 1247 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 214.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 433 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10067 micro
-
Lut-zea 232 micro
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.5 g
Zsír
-
Összesen 89.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5107.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1137 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1164 mg
-
Nátrium 2494 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 428.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 421 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 866 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 464 micro
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 595.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2347 micro
-
Lut-zea 54 micro
Hozzávalók
A tésztához
A szószhoz
-
70 g sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
A feltéthez
-
6 dkg gomba
-
6 dkg paprikás szalámi
-
20 db fekete olajbogyó
-
20 dkg mozzarella
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet még szárazon összekeverjük a grízzel és a sóval, majd a közepére kis "krátert" formázunk.
- A vízben feloldjuk az élesztőt, és a mélyedésbe öntjük. Az olajat is.
- Nyugodt, lassú mozdulatokkal, az ujjaink hegyével (mint egy gereblye) összeállítjuk a tésztát, és amikor a liszt felvette a folyadékot, összegyúrjuk, amíg szép, sima felületű tésztát nem kapunk. Hamar el fog válni az edény falától, és nem fog a kezünkhöz sem ragadni.
- Labdát formázunk belőle, meglisztezzük, lefedjük (én folpackkal szoktam), és legalább 3-4 órát pihentetjük, kelesztjük. Azt is lehet, hogy rögtön kettévágjuk, és két lasztit kelesztünk (mivel két adagról van szó).
- Szósz
- A sűrített paradicsomot felöntjük 1,5-2 dl (attól függ, milyen sűrűn szeretjük) vízzel vagy csontlével (nekem mindig van a mélyhűtőben), megsózzuk, és összefőzzük. Ha híg, tovább főzzük, és sűrűsödni fog, ha pedig sűrű, vizet öntünk hozzá.
- Ha a főzés vége felé járunk, beleszórjuk a bazsalikomot, a kakukfüvet és a csilit. Itt nem írtam mennyiséget, mert ez tényleg ízlés dolga.
- Pizza összeállítása
- Lisztezett deszkán vagy a konyhapulton kettévágjuk a tésztát (mert két pizzát készítünk), és kézzel vagy sodrófával vékony, kör alakúra kinyújtjuk. Az első pár alkalommal nem javaslom a kézzel való bűvészkedést. Azzal majd akkor kezdjünk el kísérletezgetni, ha elég jól érezzük a tészta anyagát (szokták mondani így is: textúráját... :)). Addig nyújtsuk, amíg jó vékony nem lesz (28-30 cm-es átmérőjű kört képzeljünk el).
- Lapos tepsibe sütőpapírt terítünk, és rátesszük a tésztát. Megkenjük 4 evőkanál szósszal, szép sorjában ráhelyezzük a szeletelt gombát, majd a szalámi szeleteket, az apróra vágott olajbogyót, végül pedig a lereszelt mozzarellát.
- A sütőt 200 fokra melegítjük (gázos sütőben nem tudom, hányas fokozat), és a már meleg sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28-30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1570
- Feltöltés dátuma: 2013. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olyan pizzát, ami vékony, ropogós, de mégis puha, nehéz találni. Ez a tészta ilyen lesz, és a sütődben is elkészül, valószínűleg legalább olyan finom lesz, mint amit házhoz szállíttatnál. Fontos, hogy sokáig keleszd azért, hogy a sütőben már ne keljen új életre, és szép vékony maradjon. Akkor sem lesz semmi baja, ha reggel összeállítod, és mire este hazamégy a munkából, akkor nyújtod ki. Kb. 6-8 perc alatt össze lehet gyúrni, és a nap folyamán bármikor kisütheted... Ez a mennyiség két 28-30 cm-es pizzához elég. A költséget két adagra adtam meg. Feltétként tehetsz rá bármit, amit csak akarsz, de nagyjából ezek a mennyiségek legyenek. Igen, tudom hajlamosak vagyunk két-háromszor ennyi cuccot rápakolni, de hidd el, hogy teljesen felesleges (ha kipróbáltad így, rájössz, hogy így nem csak olcsóbb, de az íze is jobb:)).