Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leveles pizzette

Leveles pizzette
Leveles pizzette
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kis pizzácskák, olaszul pizzette vajas tésztából. Vilmos szerint lepipálja a kelttésztás pizzát, pedig az is nagy kedvence!
A szaggatásnál leeső darabokból tojással kenve és sajttal szórva sajtos stanglit készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A vajastésztához

A tésztára

ajánlat

Kiváló és gyors vendégváró finomság.
A tészta tetején a finomságokat éppen úgy variálhatjuk, mint a pizza esetében.
A gomba ezt az összeállítást sem rontja el, nálunk sajnos kimarad, Vilmos nem szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

Vajastészta készítése :  (Időhiány esetén 1 csomag készen kapható leveles tészta is jó!)

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a sót és annyi citromlét, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
  3. Jól összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk.
  4. Balról, jobbról, felülről, alulról behajtjuk, 20 percig hűtőben pihentetjük.
  5. Vékonyra nyújtjuk, ugyanúgy hajtogatjuk, megint pihentetjük.
  6. Nyújtás, pihentetés, újra nyújtás, ez a végső.
  7. 3 mm vastagra nyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk.
  8. Sütőlapra sorakoztatjuk. 
Összeállítás:
  1. Amíg a tészta pihen, a sonkát szálkásra vágjuk, sajtot a reszelő nagyobbik fokán lereszeljük.
  2. A hagymát karikára vágjuk.
  3. A sonkát, sajtot, hagymát összekeverjük és a tejföllel masszát képezünk belőle.
  4. A sonkás-sajtos-hagymás-tejfölös masszából a tésztakorongnál valamivel kisebb golyót formálunk és a tésztára helyezzük.
  5. A paradicsomszeleteket a golyókra tesszük és egy kicsit lenyomjuk vele a golyókat.
  6. Sózzuk, borsot darálunk és oregánóval szórjuk
  7. Forró sütőben megsütjük.
  8. Melegen a legjobb.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 094
elküldve: 4
receptkönyvben: 430
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: pizza
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
mikor: uzsonna
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

mini pizzák leveles tésztából, vajas tésztás mini pizzák

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Evicax
Evicax Fri, 2013-02-15 15:28

Tegnap kipróbáltam a receptet. A gyúrt vajastészta helyett fagyasztott leveles tésztát használtam. Nagyon-nagyon finom lett úgy is! :)

alfaniki
alfaniki Thu, 2012-02-09 22:55

Sikert arattak a pizzették.. :) a leeső db-okat kolbival megtöltöttem ,kis batyuszerűekre formáltam és a csiviknek(kutyusoknak) kisütöttem :) köszönöm a receptet,és a segítséget :) mindenkinek ízlett ;)

alfaniki
alfaniki Wed, 2012-02-08 13:07

Holnap magyar vendégeket várunk. Olasz kajákat készítenénk nekik :) vendégváróként a pizzettéket néztem ki. Azt szeretném kérdezni,kb.hány db pizzette lesz ebből? egy tepsibe elférnek e? és ha a "leeső" db-okat ujra gyurom,nyujtom az már másabb lenne? tehát jobban járok ha én is stanglizok ?

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2012-02-08 16:20

Szia Niki! A 15 paradicsom mutatja, hogy 15 pizzette lett nekem ennyi tésztából, de nyilván attól függ, mekkorára szaggatod. Kicsi ne legyen, úgy 10 - 12 cm átmérő. Elfér egy tepsiben, persze ez is a tepsi méretének függvénye.
Nem lesz 'csinos', ha a leesőket újra gyúrod, inkább stanglizz, az a javaslatom.
Sok sikert (ami eléggé biztos!) Ildikó

Szonja1121
Szonja1121 Mon, 2011-11-21 08:24

Kedves Ildikó! Mikor elkezdetem készíteni ezt a receptet férjem kétkedve nézett, h ebből vajon mi lesz, DE csak azért mert ő nem szereti a sült paradicsomot. Mikor kész lett, megkóstolta, csak annyit mondott: "Dugjuk el a vendégek elől, mert megeszik és nekem nem hagynak!" :-) Szóval óriási sikert aratott, persze a vendégek körében is! Annyit változtattam még, h fele tésztára, gombás darálthúst tettem... De őszintén az Ön verziója SOKKAL FINOMABB LETT!!!!!!! Nagyon köszönjük! Isteni finom volt! :-)

Veresribizke
Veresribizke Fri, 2011-09-09 07:31

Üdv! Stahl Judit hasonló receptjét évek óta csinálom! Nagyon jó, finom és egyszerű. Mindenki imádja:)

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Fri, 2010-10-22 20:53

Szia Gabriella!
Simán helyettesíthető a vaj margarinnal, nem lesz gond az állaggal.
Más lesz a beltartalom, az biztos!
A vaj természetes zsiradék http://www.nosalty.hu/vaj_alapanyag_241, míg a margarin mesterségesen előállított valami, sokan sokfélét mondanak gyártásáról.
Egy biztos: nem természetes zsiradék. Magam kerülöm használatát, de ez ne befolyásoljon se Téged, se mást.
Üdv: Ildikó

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Fri, 2010-10-22 12:59

Kedves Ildikó! Lehet, h. butaságot kérdezek, de nem sütöttem még vajas tésztát, és nem tudom helyettesíthető-e sütőmargarinnal. Tudom, a vaj zsírosabb, a sütőmargarin nagy része pedig víz. Ez gondot okozhat? Holnap szeretném elkészíteni a leveles tésztát, remélem, sikerülni fog. Előre is köszönöm a segítségét! Üdvözlettel: Gabi

728
vaj 20 dkg
finomliszt 22 dkg
citromlé 1 ek
1 csipet
prágai sonka 10 dkg
sajt 10 dkg
újhagyma 2 közepes db
tejföl 1 ek
paradicsom 6 közepes db
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint