r
Nosalty Logó

Leveles pizzette

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Leveles pizzette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A vajastésztához

A tésztára

Összesen 728 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A vajastésztához

A tésztára

Összesen 2912 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A vajastésztához

A tésztára

Összesen 204 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    926 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 728 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71 g

Zsír

  • Összesen
    205.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    565 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2626.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1679 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    3704 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    2035 micro
Összesen 2912 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1078 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A vajastésztához

A tésztára

Elkészítés

A vajastésztához

  1. Vajastészta készítése : (Időhiány esetén 1 csomag készen kapható leveles tészta is jó!)
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a sót és annyi citromlét, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
  4. Jól összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk.
  5. Balról, jobbról, felülről, alulról behajtjuk, 20 percig hűtőben pihentetjük.
  6. Vékonyra nyújtjuk, ugyanúgy hajtogatjuk, megint pihentetjük.
  7. Nyújtás, pihentetés, újra nyújtás, ez a végső.
  8. 3 mm vastagra nyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk.
  9. Sütőlapra sorakoztatjuk.
  10. Összeállítás:
  11. Amíg a tészta pihen, a sonkát szálkásra vágjuk, sajtot a reszelő nagyobbik fokán lereszeljük.
  12. A hagymát karikára vágjuk.
  13. A sonkát, sajtot, hagymát összekeverjük és a tejföllel masszát képezünk belőle.
  14. A sonkás-sajtos-hagymás-tejfölös masszából a tésztakorongnál valamivel kisebb golyót formálunk és a tésztára helyezzük.
  15. A paradicsomszeleteket a golyókra tesszük és egy kicsit lenyomjuk vele a golyókat.
  16. Sózzuk, borsot darálunk és oregánóval szórjuk
  17. Forró sütőben megsütjük.
  18. Melegen a legjobb.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17302
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 16.

Ajánló

Kiváló és gyors vendégváró finomság. A tészta tetején a finomságokat éppen úgy variálhatjuk, mint a pizza esetében. A gomba ezt az összeállítást sem rontja el, nálunk sajnos kimarad, Vilmos nem szereti.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Leveles pizzette
Harmathy Ildikó 313 recept

Kis pizzácskák, olaszul pizzette vajas tésztából. Vilmos szerint lepipálja a kelttésztás pizzát, pedig az is nagy kedvence! A szaggatásnál leeső darabokból tojással kenve és sajttal szórva sajtos stanglit készítettem.

Hozzászólások (7)

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Lehet, h. butaságot kérdezek, de nem sütöttem még vajas tésztát, és nem tudom helyettesíthet?-e süt?margarinnal. Tudom, a vaj zsírosabb, a süt?margarin nagy része pedig víz. Ez gondot okozhat? Holnap szeretném elkészíteni a leveles tésztát, remélem, sikerülni fog. El?re is köszönöm a segítségét! Üdvözlettel: Gabi

Harmathy Ildikó

Szia Gabriella! Simán helyettesíthet? a vaj margarinnal, nem lesz gond az állaggal. Más lesz a beltartalom, az biztos! A vaj természetes zsiradék http://www.nosalty.hu/vaj_alapanyag_241, míg a margarin mesterségesen el?állított valami, sokan sokfélét mondanak gyártásáról. Egy biztos: nem természetes zsiradék. Magam kerülöm használatát, de ez ne befolyásoljon se Téged, se mást. Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Üdv! Stahl Judit hasonló receptjét évek óta csinálom! Nagyon jó, finom és egyszer?. Mindenki imádja:)

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Mikor elkezdetem készíteni ezt a receptet férjem kétkedve nézett, h ebb?l vajon mi lesz, DE csak azért mert ? nem szereti a sült paradicsomot. Mikor kész lett, megkóstolta, csak annyit mondott: "Dugjuk el a vendégek el?l, mert megeszik és nekem nem hagynak!" :-) Szóval óriási sikert aratott, persze a vendégek körében is! Annyit változtattam még, h fele tésztára, gombás darálthúst tettem... De ?szintén az Ön verziója SOKKAL FINOMABB LETT!!!!!!! Nagyon köszönjük! Isteni finom volt! :-)

Törölt felhasználó

Holnap magyar vendégeket várunk. Olasz kajákat készítenénk nekik :) vendégváróként a pizzettéket néztem ki. Azt szeretném kérdezni,kb.hány db pizzette lesz ebb?l? egy tepsibe elférnek e? és ha a "lees?" db-okat ujra gyurom,nyujtom az már másabb lenne? tehát jobban járok ha én is stanglizok ?

Harmathy Ildikó

Szia Niki! A 15 paradicsom mutatja, hogy 15 pizzette lett nekem ennyi tésztából, de nyilván attól függ, mekkorára szaggatod. Kicsi ne legyen, úgy 10 - 12 cm átmér?. Elfér egy tepsiben, persze ez is a tepsi méretének függvénye. Nem lesz 'csinos', ha a lees?ket újra gyúrod, inkább stanglizz, az a javaslatom. Sok sikert (ami eléggé biztos!) Ildikó

Törölt felhasználó

Sikert arattak a pizzették.. :) a lees? db-okat kolbival megtöltöttem ,kis batyuszer?ekre formáltam és a csiviknek(kutyusoknak) kisütöttem :) köszönöm a receptet,és a segítséget :) mindenkinek ízlett ;)

Evicax

Tegnap kipróbáltam a receptet. A gyúrt vajastészta helyett fagyasztott leveles tésztát használtam. Nagyon-nagyon finom lett úgy is! :)

Hozzávalók

A vajastésztához

A tésztára

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.