r
Nosalty Logó

Pizza fritta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztike
Pizza fritta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a szószhoz

A feltét hozzávalói

Összesen 1664 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a szószhoz

A feltét hozzávalói

Összesen 6657 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a szószhoz

A feltét hozzávalói

Összesen 323 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2122.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    548 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    17369 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 1664 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    510.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    240 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8488.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1051 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    5642 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    993.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    189 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2192 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    2243 micro
Összesen 6657 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3370 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 323 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a szószhoz

A feltét hozzávalói

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Az élesztőt és a cukrot feloldjuk a 3 dl langyos vízben.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket és a 3 evőkanál olajat.
  3. Összegyúrjuk a hozzávalókat, dagasztani nem kell.
  4. 1-1,5 órán át kelesztjük.
  5. A megkelt tésztából 8 db, egyenként kb. 10 dkg-os gombócot formálunk.
  6. Ezeket a gombócokat, mint a lángost, korong alakúra nyújtjuk (húzzuk szét), és bő olajban 2-3 perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.

Hozzávalók a szószhoz

  1. Amíg kel a tészta, elkészítjük a pizzaszószt.
  2. Olívaolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát és a babérlevelet.
  3. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, hozzáadjuk a fűszereket és ízesítő anyagokat, majd 20 perc alatt besűrítjük a mártást.

A feltét hozzávalói

  1. Az összeállításnál a kisütött pizzaalapra rákenünk 2-3 evőkanál mártást, megszórjuk szeletelt olajbogyóval és reszelt sajttal.
  2. A következő lépés, hogy ezt az előkészített pizzát 3 percre betoljuk a grill alá, hogy a sajt megpiruljon rajta.
  3. A kész pizzára rukkolát szórunk. Nagyon feldobja látványban és ízben is.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1260
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pizza fritta
Krisztike 39 recept

Azt gondolná az ember, hogy ez a bő olajban kisütött pizza túl zsíros és nehéz! De ez egyáltalán nem így van. Meglehetősen kellemes és könnyű az összhatás! Állítólag ez volt a mostani, általunk ismert pizza előtt. Nápolyból származik, nagyon jól variálható! Ugyanúgy lehet rá pakolni bármit, amit az ember megkíván. Kicsit lángos érzése van az embernek tőle, de semmi hasonlóság nincs, ezt bizton állíthatom.

Hozzászólások

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a szószhoz

A feltét hozzávalói

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?