Nosalty Logó

Pizza Bori konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizza Bori konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához (4 db)

A feltéthez

Összesen 1257 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához (4 db)

A feltéthez

Összesen 5024 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához (4 db)

A feltéthez

Összesen 189 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3555.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    579 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    2030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1086 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    23503 micro
  • Lut-zea
    960 micro
Összesen 1257 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    220.2 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14221.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    2315 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2818 mg
  • Nátrium
    8121 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.1 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1448.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    412 micro
  • β-karotin
    4342 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    94011 micro
  • Lut-zea
    3839 micro
Összesen 5024 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3562 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (4 db)

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához (4 db)

  1. Elkeverjük az élesztőt 5 dkg liszttel, kevés langyos, cukros vízzel, majd hagyjuk meleg helyen felfutni kb. egy óra alatt.
  2. Ezt követően hozzákeverjük a maradék lisztet, fűszereket,és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól dagasztható tésztát kapjunk. Ismét félretesszük, hogy 1-1,5 óra alatt legalább duplájára megkeljen.
  3. A megkelt tésztát 4 felé osztjuk, és lisztezett felületenegyesével kinyújtjuk olyan vékonyra, amennyire tudjuk. Sütőpapírra tesszük, majd rácsra helyezzük, és mehetnek rá a feltétek.
  4. Ehhez a paradicsompürét ízesítjük sóval, borssal, cukorral, majoránnával, rozmaringgal, bazsalikommal, oregánóval és a fokhagymával. A gombát megpucoljuk, felszeleteljük, és kevés hagymás olajon rövid idő alatt megpároljuk.
  5. Az egész paradicsomot és egy kis darabka cukkinit megmossunk, majd vékonyan felszeleteljük a kolbásszal és lilahagymával együtt. Végül sajtot reszelünk, a konzerveket kinyitjuk,és mehetnek ízlés szerint a pizzára.
  6. 200 fokon előmelegített sütőben, így rácsra téve kb. 13 perc alatt készre sütjük (gáz sütő esetében).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 28794
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A legvékonyabb és legropogósabb pizza, amit életemben ettem. Úgy érzem, ezt a receptet nem kell tovább fejleszteni, mert mindig ilyennek képzeltem a megfelelőt. A sok feltét, a friss hozzávalók és a megunhatatlanul ropogós tészta a fogunk alatt. Ezek után bármilyen pizzéria háttérbe kerülhet, persze csak ha nem rajongtok a sok és vastag tésztáért. :)

Hozzászólások

Éva-Anyóca

szépséges finomság :)

Törölt felhasználó

és még az íze... :)

cinike3

Hasonlót szoktam sütni, vagyis ilyen vékony tésztájút. A recept is majdnem ua... Tökéletes lesz, nálunk is ezt szeretik a családban !

aaolvas

Kedves Bori, ebb?l a mennyiségb?l négy "nagy" pizza lesz, ugye? Tehát ha csak egy f?re szeretnék egy 25-30 cm-es pizzát, akkor negyedeljem a mennyiségeket?

cinike3

Igaz nem Bori vagyok, de válaszolok én is. Csináld meg a tésztát, a maradékot pedig folpackba csomagolva (adagokra osztva) tedd mélyh?t?be. Más alkalommal kiengedés után pihenteted kicsit és ugyanúgy, mint a frisset készíted ! Én szoktam így tenni :)

aaolvas

Hogy ez nem jutott eszembe! :) De jó, nagyon köszi!

kispogi

Friss éleszt? kell hozzá, vagy szárított is jó?

Hozzávalók

A tésztához (4 db)

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek