r
Nosalty Logó

Extra zöldséges fetás pizza

NS
Extra zöldséges fetás pizza
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Feltét

851
Kalória
32.5g
Fehérje
133.3g
Szénhidrátok
21.4g
Zsír
346.6g
Víz
44.5g
Koleszterin
10.1g
Rost
7.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 1706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2452.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    1458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    346.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    2102 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    2262 micro
Összesen 851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4904.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    2916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    693.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1276 micro
  • β-karotin
    4204 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    4523 micro
Összesen 1706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A pizzatésztához a por állagú hozzávalókat összeöntjük, majd annyi vizet adagolunk hozzá folytonos keverés közben, míg a tészta lágy, ragadós mentes nem lesz. Majd félretesszük kelni fél órát.
  2. A pizzafeltéteteket összekészítjük. Paradicsomszószhoz hozzákeverjük az oregánót. A zöldségeket feldaraboljuk, a szalámit karikázzuk, a fetát kis szeletekre szeljük.
  3. A pizzatésztát kinyújtjuk, megkenjük a már kész pizzaszósszal, ráhelyezzük a szalámit, majd tornyosan a zöldségeket, olajbogyót, végül a fetát. Pizzaformába nyújtjuk, vagy tepsibe. Előtte ne felejtsük el kikenni a formánkat olívaolajjal. Behelyezzük a sütőbe 30 percre. Alulra helyezzük, és alsó sütés-légkeverés módban sütjük.
  4. Ha a tészta alja barnulásig sült, kivesszük. Bazsalikom leveleket helyezünk a tetejére díszítésképp, és már lehet is fogyasztani.
  5. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nincs is jobb, mint egy pizza a mindennapok körforgása alatt. Kikapcsolni az agyunkat fél órára, miközben az ízek gyönyörét élvezzük. Ez a pizza is pont egy ilyen alkalomhoz való.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...