Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges tarhonyaleves Kárai Dávidtól

Zöldséges tarhonyaleves Kárai Dávidtól
Zöldséges tarhonyaleves Kárai Dávidtól
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Marokkói ihletésű zöldségleves, tarhonyával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt felkockázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk-borsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal. 175 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  2. Közben az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított zellert.
  3. Néhány perc pirítás után hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és a chilit, majd pedig mehetnek bele a fűszerek: kurkuma, római kömény és egy rúd fahéj.
  4. Hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot is, elkeverjük, és felöntjük vízzel, és hozzákeverjük a csicseriborsót is.
  5. Amint felforrt, hozzákeverjük a tarhonyát, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. (Ha szükséges, közben a vizet pótoljuk.)
  6. A legvégén hozzákeverjük a megsült padlizsánt, a bébispenótot, valamint kevés citromlével ízesítjük.
  7. Friss, aprított korianderrel megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 006
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tarhonyás padlizsánleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

310
padlizsán 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 3 ek
halványító zeller 2 közepes szár
fokhagyma 3 gerezd
chili 0 ízlés szerint
kurkuma 0.5 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
fahéjrúd 1 db
sűrített paradicsom 150 g
víz 2 l
csicseriborsó konzerv 160 g
tarhonya 100 g
spenót 70 g
citromlé 0.5 citromból nyert
koriander 0 ízlés szerint