r
Nosalty Logó

Zöldséges ragu helena konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
helena26
Zöldséges ragu helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 409 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1634 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1284 micro
  • β-karotin
    3511 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    2600 micro
Összesen 409 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3264.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1303.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1393 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5136 micro
  • β-karotin
    14044 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    10400 micro
Összesen 1634 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon pici sóval megfonnyasztjuk.
  2. Amegtisztított húst apró kockára vágjuk, és a hagymához adjuk, majd a zsírjára sütjük.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, és felöntjük vízzel. Ne öntsünk rá egyszerre sok vizet, ahogy elpárolog, pótoljuk.
  4. A paradicsomot kis kockákra vágva, a húshoz adjuk.
  5. A majorannán kívüla többi fűszerekkel ízesítjük.
  6. A húst félig megfőzzük.
  7. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, zellertkis kockákra vágva hozzáadjuk, és készre pároljuk.
  8. 1 dl vízben elkeverjük az ételkeményítőt, és a ragunkra öntjük, besűrítjük.
  9. Egyet forralunk rajta. A majorannát a legvégén szórjuk csak bele.
  10. Főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5103
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Ajánló

A ragut készíthetjük vad-, borjú-, disznó-, marha-, csibehúsból, de halból is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldséges ragu helena konyhájából
helena26 458 recept

Ez lett a mai ebéd! Valójában rizottót akartam főzni, és a végén ragu lett. Változatos étel, mert készíthetjük kukoricával, gombával, tehetünk bele 2 apró kockára vágott savanyú uborkát, és mindig más ízt kapunk.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!