r
Nosalty Logó

Kakukkfüves karaj eplényi módra

István mester
Kakukkfüves karaj eplényi módra
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húshoz

Friss salátához

Körethez

1668
Kalória
43.4g
Fehérje
124.4g
Szénhidrát
112.4g
Zsír
518.8g
Víz
143.3g
Koleszterin
8.7g
Élelmi rost
20.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Húshoz

Friss salátához

Körethez

Összesen 1668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Húshoz

Friss salátához

Körethez

Összesen 6678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Húshoz

Friss salátához

Körethez

Összesen 202 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    518.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    134 micro
  • β-karotin
    755 micro
  • β-crypt
    140 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 1668 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    449.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6395 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2376 mg
  • Nátrium
    2748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    497.6 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    2075.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    554 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1143 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    538 micro
  • β-karotin
    3021 micro
  • β-crypt
    560 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3361 micro
Összesen 6678 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    311 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A karajt szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk.
  2. Bedörzsöljük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal (fokhagyma gerezddel), és megszórjuk jól kakukkfűvel.
  3. Pár órára vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe tesszük a húst, hogy összeérjen a fűszerrel.
  4. Sütés előtt a lisztet összekeverjük a pirospaprikával, és a hússzeleteket finoman megforgatjuk benne.
  5. Serpenyőben, bő olajban kb. 4-4 percig sütjük a hús mindkét oldalát.
  6. A felesleges olajat leöntjük, keveset hagyva, amiben megpirítjuk a szalonna csíkokat. Ha kész, akkor kivesszük, és egy tálra tesszük őket.
  7. A szalonna zsírjában megdinszteljük az apróra vágott hagymát, felöntjük kb 3-4 dl vízzel (vagy húsleves levével), és hozzákeverjük a tejfölt. Belemorzsoljuk a fél leveskockát (ha nem húslevest használunk).
  8. Beletesszük a hússzeleteket, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a lé besűrűsödik szafttá.
  9. A salátához a hagymát, paprikát és az uborkát felkockázzuk, hozzáöntjük az ecetet, és sóval és cukorral összekeverjük.
  10. Ezután tesszük bele a paradicsomot, így az nem törik össze.
  11. A körethez a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a rizst is, ezután felöntjük vízzel, sózzuk, és színezzük kurkumával. Addig főzzük fedő alatt, míg a levét el nem fővi.
  12. Tálalásnál a húst leöntjük a szafttal, majd a szalonna csíkokat a húshoz helyezzük.
  13. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p

Nevét egy bakonyi kis faluról kapta, ami igen szép környezetben fekszik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek