Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves karaj eplényi módra

Kakukkfüves karaj eplényi módra
Kakukkfüves karaj eplényi módra
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nevét egy bakonyi kis faluról kapta, ami igen szép környezetben fekszik.

hozzávalók / 4 adag

Húshoz

Friss salátához

Körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk.
  2. Bedörzsöljük sóval, borssal, fokhagyma granulátummal (fokhagyma gerezddel), és megszórjuk jól kakukkfűvel.
  3. Pár órára vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe tesszük a húst, hogy összeérjen a fűszerrel.
  4. Sütés előtt a lisztet összekeverjük a pirospaprikával, és a hússzeleteket finoman megforgatjuk benne.
  5. Serpenyőben, bő olajban kb. 4-4 percig sütjük a hús mindkét oldalát.
  6. A felesleges olajat leöntjük, keveset hagyva, amiben megpirítjuk a szalonna csíkokat.  Ha kész, akkor kivesszük, és egy tálra tesszük őket.
  7. A szalonna zsírjában megdinszteljük az apróra vágott hagymát, felöntjük kb 3-4 dl vízzel (vagy húsleves levével), és hozzákeverjük a tejfölt. Belemorzsoljuk a fél leveskockát (ha nem húslevest használunk).
  8. Beletesszük a hússzeleteket, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a lé besűrűsödik szafttá.
  9. A salátához a hagymát, paprikát és az uborkát felkockázzuk, hozzáöntjük az ecetet, és sóval és cukorral összekeverjük.
  10. Ezután tesszük bele a paradicsomot, így az nem törik össze.
  11. A körethez a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a rizst is, ezután felöntjük vízzel, sózzuk, és színezzük kurkumával. Addig főzzük fedő alatt, míg a levét el nem fővi.
  12. Tálalásnál a húst leöntjük a szafttal, majd a szalonna csíkokat a húshoz helyezzük.

Jó étvágyat kívánok!

 

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 857
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

István mester

Mióta szakács: 2013.09.03.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres sertésragu kurkumás rizzsel, szalonnás sertéskaraj, disznóragu friss salátával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1666
sertés rövidkaraj 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 4 púpozott ek
fűszerpaprika 0.5 ek
leveskocka 0.5 db
kolozsvári szalonna 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl
kígyóuborka 1 közepes db
paprika 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
paradicsom 4 közepes db
ecet 2 ek
1 kávéskanál
cukor 2 ek
rizs 35 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
csemegekukorica 280 g
kurkuma 0.5 kávéskanál