r
Nosalty Logó

Zöldséges combragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Zöldséges combragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    686 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3854.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    2138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    927.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    198 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    426 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    2020 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    4387 micro
Összesen 1703 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    118 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajon apróra vágott hagymát, majd fokhagymát és kimagozott chilit (én habanerot használtam) pirítunk.
  2. A megmosott csirkecombokat a paradicsom, valamint só és bors társaságában hozzáadjuk. Felöntjük alaplével (jobb esetben maradék húslevessel, rosszabb esetben húsleves kockás forró vízzel), hogy a combokat teljesen ellepje, és 30 percig hagyjuk főni.
  3. Ekkor jöhet a pepecselős rész: a combokat kiszedjük a raguból, és lefejtjük, leszedegetjük róluk az összes húst, kidobjuk az inakat, csontokat, stb. Az alap közben rotyoghat, pont szépen besűrűsödik, mire végzünk a combokkal.
  4. Az alapot alaposan leturmixoljuk, hogy szép sima legyen.
  5. Az előzőleg kisebb rózsákra szedett brokkolit és zöldbabot a mártásban 3 percig főzzük egy kanál tejszín társaságában (így ress, ropogósak maradnak).
  6. Legvégül visszaöntjük a szín húst a raguba, frissen vágott zöld petrezselyemmel meghintjük, alaposan elkeverjük, és tálalhatunk is.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9692
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 11.

Ajánló

Tésztával, rizzsel, krumplival, kölessel stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Itt épp brokkoli és zöldbab volt kéznél, de bármi megteszi, ízlés szerint. Sűrű, krémes, szaftos, laktató kaja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...