r
Nosalty Logó

Paradicsomos sertésragu polentával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Paradicsomos sertésragu polentával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A polentához

Összesen 684 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A polentához

Összesen 4105 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A raguhoz

A polentához

Összesen 101 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    924 micro
  • β-karotin
    2703 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6510 micro
  • Lut-zea
    1127 micro
Összesen 684 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.4 g

Zsír

  • Összesen
    204.2 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8227.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    740 mg
  • Foszfor
    3379 mg
  • Nátrium
    2406 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2494.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2413 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    5542 micro
  • β-karotin
    16220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    39057 micro
  • Lut-zea
    6762 micro
Összesen 4105 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    963 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A polentához

Elkészítés

A raguhoz

  1. Ragu:
  2. Vágjuk kockákra a húst, aprítsuk fel a vöröshagymát, fokhagymát, tisztítsuk meg és karikázzuk fel a répákat.
  3. A paradicsomokat forrázzuk le, hűtsük vissza és húzzuk le a bőrt róluk.
  4. Olivaolajon pirítsuk meg a hagymát, utána dobjuk rá a húst, amit pirítsunk fehéredésig.
  5. Mehet rá a karikákra vágott répa és a fokhagyma.
  6. 1-2 percre rá öntsük fel a húsleves alaplével. (Nekem nem volt itthon készen, így ezt 2 dl forró vízben feloldott tyúkhúsleves kockával helyettesítettem.)
  7. Hagyjuk, hogy rottyanjon egyet és tegyük bele aparadicsomokat ésa paradicsompürét.
  8. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval.
  9. Alacsony lángon hagyjuk, hogy rotyogjon, amíg a hús megpuhul.
  10. A vége előtt 2-3 perccel dobjuk bele a felkarikázott újhagymát. Az újhagyma zöldjét aprítsuk fel, a tálaláskor szórjuk majd meg vele az ételt.
  11. Polenta:
  12. Egy lábasban forraljuk fel a vizet és a tejet.
  13. Rakjunk bele egy kis szerecsendiót és egy kávés, vagy teáskanálnyi kakukkfüvet (amennyire szeretjük... ha kihagyjuk, akkor sincs tragédia).
  14. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát.
  15. Na itt kezdődik a testedzés... Szépen lassan besűrűsödik az egész. Folyamatosan kevernünk kell kb. 20 percen keresztül, különben leég. Minél sűrűbb, annál nehezebben keverjük majd. Az 5. percnél feltesszük majd magunknak a kérdést, hogy nem lett-e volna egyszerűbb tésztával. A 10. percnél már nem érezzük a karunkat, de sebaj, fáj helyette már a vállunk. A 15. és a 20. perc között, amikor már hátunkba sugárzik a fájdalom eldöntjük, hogy soha többet nem kezdünk neki. A 20. percben keverjük hozzá a kecskesajtot és 2 ek vajat.
  16. Húzzuk le a tűzről, töröljük meg a homlokunkat, bontsunk egy sört, megérdemeljük.
  17. Öntsük ki egy kiolajozott tepsibe úgy, hogy kb, 1 centi magas legyen a massza.
  18. Tegyük sütőbe pár percre, hogy egy picit megsüljön az alja.
  19. Vegyük ki, és vágjunk belőle formákat, amiket pici olajon, grillserpenyőben süssünk meg. Mindkét oldalának elég 2-3 perc (ha másnapra marad még, akkor sütőben, vagy serpenyőben újra tudjuk melegíteni).
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3567
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy rádió reggeli műsorában hallottam a receptet. Alapvetően nem vagyok az olaszos ízek nagy rajongója, de ez nagyon ízlett. Sosem készítettem még polentát, nem is ettem eddig még hasonlót sem. Miközben készítettem, a fél világot megátkoztam, ha lett volna rajtam kívül valaki a lakásban, biztosan összeveszek vele. A végeredmény viszont kárpótolt, az egyik legfinomabb köret, amit valaha ettem.

Hozzászólások

atbano

Kedves Péter! Szerintem nem szükséges ennyi ideig kevergetni, párszor megkeverem és félrehúzom a t?zr?l. Lefedve hagyom és 10-15 perc alatt megpuhul. Így egyszer?bb. Viszont még sosem pirítottam meg, ki fogom próbálni.

Törölt felhasználó

Én ilyet eddig csak egyszer csináltam, akkor pedig így, viszont amit írtál, tök logikusnak t?nik, mint pl a tojásf?zésnél a 3 perc f?zés, 6 perc pihi. Majd kipróbálom. Egyébként szerintem a pirítás sokat dob.

Hozzávalók

A raguhoz

A polentához

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!