r
Nosalty Logó

Zöldséges enchilada

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Zöldséges enchilada
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Enchilada

Szósz

Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Enchilada

Szósz

Összesen 1852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Enchilada

Szósz

Összesen 104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2306.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    282 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    2385 micro
  • Lut-zea
    1468 micro
Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6920.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    4251 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    846 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    4858 micro
  • β-crypt
    1070 micro
  • Likopin
    7154 micro
  • Lut-zea
    4404 micro
Összesen 1852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    403 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Enchilada

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Az enchiladák elkészítéséhez mossuk meg az összes zöldséget, és vágjuk falatnyi darabokra. Meglocsoljuk olívaolajjal, őrölt köménnyel és cayenne borssal. Keverjük össze, hogy az összes zöldséget érje az olaj és a fűszerek.
  2. Öntsük a zöldségeket egy tepsire, és süssük körülbelül 15 percig. Ezután alaposan keverjük össze, és süssük további 10 percig. Sütés után hagyjuk hűlni. Keverjük össze a reszelt sajt felét a feta sajttal, a korianderrel és a lime levével.
  3. Vegyünk egy tortillát, és kanalazzuk rá a sajtkeverék 1/6-át a közepébe, a zöldségkeverék 1/6-át, majd tekerjük fel a tortillát. Helyezzük egy edénybe a tészta záródásának oldalával lefelé. Ismételjük meg az eljárást a maradék 5 tortillával. Miután az összes tortillát a tepsire tettük, öntsük rá az enchilada szószt, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.
  4. Letakarás nélkül süssük, amíg az enchilada át nem melegszik, és a sajt megolvad, körülbelül 20 percig. Egy kis apróra vágott korianderrel és lime szeletekkel tálaljuk.

Szósz

  1. Először elkészítjük a szószt: ez elég gyorsan elkészül, így érdemes előre kimérni mindent és összegyűjtögetni a tűzhely közelében.
  2. A lisztet összekeverjük a chiliporral, az őrölt köménnyel, az aprított fokhagymával, az oregánóval és a fahéjjal. Egy közepes lábosban felforrósítjuk az olajat. (Ki lehet próbálni az olaj hőfokát, úgy, hogy lisztet szórunk bele. Ha sistereg, akkor készen áll.)
  3. Öntsük a lisztes keveréket az edénybe, és folyamatosan kevergetve főzzük, amíg kissé megbarnul és illatos lesz. Adjuk hozzá a paradicsompürét, majd lassan öntsük hozzá az alaplevet, és kevergessük, hogy csomómentes maradjon.
  4. Emeljük a hőt, és forraljuk fel. 5-7 percig főzzük, vagy amíg be nem sűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük és félretesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 822
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...