Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás ragu, krémes polentával és pirított kellel

Gombás ragu, krémes polentával és pirított kellel
Gombás ragu, krémes polentával és pirított kellel
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt élvezem legjobban a vegán étkezésben, hogy az ízek kavalkádja az ételekben szinte határtalan. Soha életemben ilyen változatosan nem ettem, ennyiféle fűszert és alapanyagot nem próbáltam ki, mint az elmúlt évek alatt, vegánként. Minden variációt ki lehet próbálni egy ételnél, ami csak eszetekbe jut, a fűszerezésnél csak a fantáziátok szab határt. Ez is egy ilyen recept, igazi összevariálós, "Mi van itthon?" ebéd.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát apró darabokra tépjük vagy vágjuk, és egy lapos, széles tepsibe terítjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt chilivel, fokhagyma-granulátummal, meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokos, lehetőleg légkeveréses sütőben, többször átkeverve ropogósra sütjük.
  2. A polentához felteszünk egy fazékban kicsit több, mint 1 liter vizet. Ha felforrt a víz, sózzuk, beledobunk egy jó pár friss bazsalikomlevelet, szórunk bele fokhagyma-granulátumot, és belefacsarjuk a fél citrom levét, majd folytonos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát. Kb. 5-10 percig kavargatva kis lángon készre főzzük. Majd a lángot elcsavarva, fedő alatt hagyjuk, amíg a gombát elkészítjük.
  3. A raguhoz felkockázunk egy fej vöröshagymát, feldaraboljuk a padlizsánt, majd mindkettőt kókuszzsíron pirítjuk. Ha már kezd szép színük lenni, hozzázúdítjuk a gombát is. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne borssal, curryvel, kakukkfűvel, fokhagymával, és gyakran kevergetve nagy lángon megpirítjuk. Ha már szép színük van (és még jobb illatuk), hozzáadjuk a spenótot és kb. 1 ek. tamarindot, majd pici vizet alátéve, kb. 8-10 perc alatt készre pároljuk. (Kísérletező kedvűek itt önthetnek hozzá egy kis fehérbort is, nekem sajnos pont nem volt itthon, de majd legközelebb.:-) )
  4. Szépen tányérra halmozva tálaljuk. Jó étvágyat! :-)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 568
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Neith konyhája

Mióta szakács: 2020.04.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vegán zöldségtál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

658
kelkáposzta 1 kis db
kukoricadara 200 g
padlizsán 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
gomba 30 dkg
spenót 30 dkg
citromlé 0.5 fél citromból nyert
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 kk
curry por 1 teáskanál
fokhagymapor 2 kk
bazsalikom 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
kókuszzsír 1 ek
tamarind paszta 1 evőkanál