Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves-fehérboros vargánya

Kakukkfüves-fehérboros vargánya
Kakukkfüves-fehérboros vargánya
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az úgy volt, hogy apukám egyszer csak meglepett egy adag vargányával, azzal a szándékkal, hogy majd csinál nekem isteni gombapaprikást, ami szerintem a világ egyik legfinomabb étele. Csakhogy az utóbbi időben úgy alakult, hogy hetente legalább kétszer is elkészítettem magamnak és már-már kezdtem azt hinni, hogy nincs élet gombapaprikás nélkül, azzal álmodtam, keltem, vizionáltam. Elég a függőségből, felhagyok vele egy időre, persze semmi radikális változás, maradunk a gombavonalon, csak most kicsit másképp, máshogy. Mindenki alakítsa ízlése szerint, a hozzávalók mennyiségének megadásánál bajban voltam, mert én eléggé csak érzésre mentem. Ha valaki krémesebb állagot szeretne, tegyen bele egy kis tejszínt, több lesz a tunkolnivaló :)

Tálaljunk mellé fokhagymával megkent pirított bagettet, szörnyen fincsi. Nyami.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ha már felbontottuk a bort, igyuk is meg. Csak jó borból főzzünk!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is feldarabolunk minden hozzávalót: A gombákat tetszés szerinti nagyságúra. Úgy kalkuláljunk, hogy vizet ereszt majd és kicsit összeesik, a hagymát kockákra, a fokhagymát vékony csíkokra, a koktélparadicsomot félbe, negyedekbe. 
  2. Kevés felforrósított olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, kicsivel később hozzáadjuk a fokhagymát is, majd ha érezzük már az illatát, rádobáljuk a gombákat is. 
  3. Megsózzuk, megborsozzuk, egy pár perc múlva rálöttyintjük a bort, majd kicsit lejjebb vesszük a lángot. (Nem kell szerintem sokáig főzni, én úgy nem szeretem, ha nagyon szétfő.)
  4. Hozzáadjuk a fűszereket, majd a vége előtt pár perccel a koktélparadicsomot is, és jól átkavargatjuk.
  5. Fokhagymás pirítóssal tálaljuk, és megesszük.
  • költség: 1000 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 383
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

convecteur temporel

Mióta szakács: 2010.09.13.
9 recept

receptjellemzők

konyha: francia
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérboros gomba, fűszeres gomba, paradicsomos-hagymás vargánya

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Tue, 2013-11-05 22:07

Istenien hangzik! Engem is meglephetne valaki egy jó nagy adag vargányával, nem nagyon tudok belőle eleget enni :) A recepted láttán pedig annyira összefutott a nyál a számban, hogy kb. most szedem a sátorfámat és rohanok a piacra!

218
vargánya gomba 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
koktélparadicsom 9 db
fehérbor 1 dl
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint