Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges csirke wokban

Zöldséges csirke wokban
Zöldséges csirke wokban
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek régi alapanyagokat és ízeket új fűszerekkel, hozzávalókkal kombinálva valami újat, érdekeset létrehozni, a lehető legkevesebb rizikóval! Ez az étel is ebbe a sorba tartozik, a fűszerezést változtatva más ételt is ki lehet belőle hozni.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A zöldség körethez

A zöldség ágyához

ajánlat

Nálunk nyári vendégváró étel, a hideg sör is megy hozzá, vagy a könnyű borok valamelyike (pl. rozé).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat (lehet pulyka stb. is) hideg vízben feltesszük főni.
  2. Befűszerezzük: a 2 felé vágott vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel, gyömbérrel, majorannával, citromfűvel, őrölt borssal és 2 tk sóval.
  3. A húst puhára főzzük, leszűrjük (a leve később alapléként felhasználható). A húst hagyjuk kissé kihűlni, majd  kicsontozzuk. A bőrös, főtt csirkehúst 2 ujjpercnyi darabokra vágjuk. Wokban olívaolajat hevítünk, a húst rádobjuk és nagylángon pár perc alatt átforgatva, kissé megpirítjuk. Ekkor már csak egy kis borsot őrlünk rá. Ezzel az étel húsrésze kész.
  4. A zöldségköret elkészítése: Alapot készítünk neki. Egy tálba az apróra vágott zellerzöldjét, 2 ek édes, sötét szójaszószt, 1 ek mustárt, 1 csapott ek barna cukrot (vagy 1 ek. mézet) összekeverünk és félretesszük.
  5. A zöldségeket (zellergumó, édeskömény, új és póréhagyma, húsos paprikák) egyforma méretre (3-4 cm hosszú, vékony csíkok) vágjuk, és párolási idejüktől függően 2 külön tálba helyezzük. Az egyikbe a "keményebb" zöldségek kerüljenek: zeller, édeskömény, póréhagyma, zellerszár. A másik rész az újhagyma és a paprikafélék.
  6. A wokban 2 ek olívaolajat hevítünk, rádobunk 1 tk őrölt koriandert (én mozsárban töröm), és rögtön utána küldjük a zelleres tál tartalmát. Közepes lángon, sűrűn forgatva addig pároljuk, pirítjuk, míg a zellergumó nem lesz kb. a friss karalábéhoz hasonló puhaságú (ress). Ekkor a lángot felvesszük magasabbra, és hozzáadjuk a 2. zöldség alakulatot (paprikák stb.). Ezt már nagylángon, pár perc alatt készre pároljuk, azaz a vastagabb húsú csili vagy kalifoniai paprika is megdinsztelődik. Ekkor az egészet az előkészített "dresszinges" tálba öntjük, és a szójás, édes-savanyú egyvelegünkkel összekeverve tálaljuk.
  7. Készíthetünk mellé könnyű rizs, burgonya, üvegtészta (rizstészta) stb. köretet, a fogyasztók éhség és kalóriaigényeinek megfelelően.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 656
elküldve: 3
receptkönyvben: 216
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Robág Etnel

Mióta szakács: 2011.06.15.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkecomb zöldségesen wokban, zöldséges csirkecomb, wokban sütött csirke zöldségekkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

313
csirkecomb 1 db
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
gyömbér 2.5 cm
majoranna 1 kk
citromfű 0.5 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
halványító zeller 3 db
újhagyma 7 db
póréhagyma 1 db
chili 3 db
hegyes erős paprika 3 db
édeskömény 2 db
zeller 1 nagy db
szójaszósz 100 ml
zellerlevél 5 db
mustár 1 ek
barna cukor 1 ek
koriander 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek