r
Nosalty Logó

Csípős csirkemell kukoricás babsalátával

Enci cica
Csípős csirkemell kukoricás babsalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A kukoricás babsalátához

494
Kalória
48.2g
Fehérje
64g
Szénhidrát
6.6g
Zsír
247.6g
Víz
108.6g
Koleszterin
10.8g
Élelmi rost
19.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A kukoricás babsalátához

Összesen 494 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A kukoricás babsalátához

Összesen 3473 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A kukoricás babsalátához

Összesen 130 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1561.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    7628 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 494 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    337.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10928.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    1206 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1254 mg
  • Foszfor
    3829 mg
  • Nátrium
    4263 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    447.8 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

Víz

  • Összesen
    1733.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    110 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1881 micro
  • Kolin:
    1235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    247 micro
  • β-karotin
    2404 micro
  • β-crypt
    325 micro
  • Likopin
    53394 micro
  • Lut-zea
    2862 micro
Összesen 3473 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2028 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A vajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a vizet és 5 percig pároljuk majd az összes többi hozzávalót is belekeverjük, és addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd.
  2. Közben a megmosott csirkemell-filét hosszában szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 180 fokon 5 percig elősütjük. Majd kivesszük a sütőből, és bekenjük a csípős szósszal jó bőven, majd visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a csirke teljesen puha lesz.
  3. A kukoricás babsalátához a gyöngybabot puhára főzzük sós vízben, majd leszűrjük, ehhez hozzáadjuk a kukoricát, az apróra vágott lilahagymát, az oregánót, a bazsalikomot, a paradicsomot, és meglocsoljuk az ecettel, sózzuk, borsozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Nagyon szeretjük a csípős ételeket, ezt a receptet egy magazinban láttam meg, és gondoltam, kipróbálom. Hát nagyon finom lett, ízlett a kis családomnak.

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...