r
Nosalty Logó

Török padlizsános csirkemell mentás kuszkusszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mavrodaphne
Török padlizsános csirkemell mentás kuszkusszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2132.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 1257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2132.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1371 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 1257 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    196 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát nagyobb kockákra vágjuk és feltesszük olívaolajon sülni, kis lángon. Eközben felvágjuk a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát és a csirkemellet is kockákra.
  2. Miután a hagyma üvegesre sült, hozzádobjuk a paprikát, majd 1 perc múlva a felvágott paradicsomot is. Sózzuk és közepes fokozaton folytatjuk a sütését az egyvelegnek fedő alatt.
  3. 5 perc sülés után hozzáadjuk a csirkemellet és a fokhagymát is. Megszórjuk pirospaprikával, adunk hozzá egy negyed pohárnyi vizet, majd megint sózzuk.
  4. Kockákra vágott padlizsánt, a csirkemell hozzáadását követő 10 perc elteltével dobjuk bele, és borsozzuk tetszés szerint.
  5. További 5 perc sütés után mondható késznek. (Én serpenyőt használtam. )
  6. A kuszkuszt kicsit megpirítjuk közepes lángon, majd hozzáöntjük a forrásban lévő vizet, úgy hogy bőven ellepje.
  7. Főzés nélkül, kevergetés után, fedő alatt pihenni hagyjuk és megsózzuk, és adhatunk hozzá egy pici olívaolajat is.
  8. Nagyjából 3 perc alatt kész van, ez idő elteltével megszórjuk mentával, de akár friss mentalevelet is dobhatunk hozzá, amennyiben apróra vágott.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 619
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Török padlizsános csirkemell mentás kuszkusszal
Mavrodaphne 6 recept

Aki szereti a közel-keleti ízeket, annak kifejezetten ajánlom. Nagyon egyszerű és gyors recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.