r
Nosalty Logó

Pirított csirke vadászné módra

Márti
Pirított csirke vadászné módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pirított csirkéhez

A köretnek

685
Kalória
38.1g
Fehérje
50.3g
Szénhidrát
33.8g
Zsír
262.4g
Víz
134.6g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pirított csirkéhez

A köretnek

Összesen 685 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pirított csirkéhez

A köretnek

Összesen 2735 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pirított csirkéhez

A köretnek

Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    262.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 685 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.3 g

Zsír

  • Összesen
    135.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2762.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1049.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    3174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2756 micro
Összesen 2735 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    272 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

A pirított csirkéhez

  1. A megtisztított csirkét feldaraboljuk, besózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk, majd a zsírban pirosra sütjük.
  2. A húst a zsírból kivesszük, és a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát. Megsózzuk, borsozzuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzátesszük a felkockázott, meghámozott paradicsomot, zúzott fokhagymát, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel és tárkonnyal. Összeforraljuk.
  3. Visszahelyezzük a csirkedarabokat a raguba, felöntjük a borral, és teljesen készre pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Bár egész csirkével szól a recept, nálunk jobban megy a combja, ebből készült. Nagyon finom, pikáns ízt ad neki a tárkony.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...