r
Nosalty Logó

Pirított csirke vadászné módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Márti
Pirított csirke vadászné módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pirított csirkéhez

A köretnek

Összesen 685 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pirított csirkéhez

A köretnek

Összesen 2735 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pirított csirkéhez

A köretnek

Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    689 micro
Összesen 685 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.3 g

Zsír

  • Összesen
    135.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2762.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1049.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    3174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2756 micro
Összesen 2735 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    272 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A pirított csirkéhez

A köretnek

Elkészítés

A pirított csirkéhez

  1. A megtisztított csirkét feldaraboljuk, besózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk, majd a zsírban pirosra sütjük.
  2. A húst a zsírból kivesszük, és a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát. Megsózzuk, borsozzuk, és zsírjára pirítjuk. Hozzátesszük a felkockázott, meghámozott paradicsomot, zúzott fokhagymát, meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel és tárkonnyal. Összeforraljuk.
  3. Visszahelyezzük a csirkedarabokat a raguba, felöntjük a borral, és teljesen készre pároljuk.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6923
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 31.

Ajánló

Most sima párolt rizs helyett currys rizzsel készítettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár egész csirkével szól a recept, nálunk jobban megy a combja, ebből készült. Nagyon finom, pikáns ízt ad neki a tárkony.

Hozzávalók

A pirított csirkéhez

A köretnek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.