r
Nosalty Logó

Zöldborsós sertéstokány

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Zöldborsós sertéstokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    301 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4004.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    751 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    4974 micro
Összesen 3933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    469 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként pár perc alatt megfőzzük a borsót enyhén sós- cukros vízben, majd leszűrjük, a főzőlevet felfogjuk, erre szükségünk lesz még.
  2. Egy magasabb falú edénybe megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát, ha kevesebb zsír sülne ki belőle, hozzáadjuk a zsiradékot is.
  3. Ezután mehet bele a szintén csíkokra vágott hús, és kevergetve addig pirítjuk, amíg teljesen a zsírjára sül. Ekkor megszórjuk a mozsárban összetört színes bors-koriander-mustármag keverékével, és pár perc kevergetés következik.
  4. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és pár percig kevergetve pirítjuk, majd a finomra vágott hagymát, fokhagymát hozzáadva újabb pár perc pirítás következik.
  5. Végül felöntjük a zöldborsó leszűrt levével, megszórjuk majorannával, sóval, összeforraljuk, majd letakarva puhára pároljuk. Egyszerre csak annyi lét öntsünk rá, ami éppen ellepi, szükség esetén pótoljuk az elfőtt levet.
  6. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldborsót, a bort, szükség szerint után ízesítjük, majd pár perc alatt összerotyogtatjuk. Mire elkészül, kellően besűrűsödik.
  7. Ízlés szerint tálalhatjuk, tarhonyával, rizzsel, sült krumplival, stb.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 470
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 50640
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós sertéstokány
Katharosz 499 recept

A tokányokat nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, sertés vagy marha egyaránt finom, mi nagyon szeretjük, érdemes elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...