r
Nosalty Logó

Zöldborsós sertéstokány

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Zöldborsós sertéstokány
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    1243 micro
Összesen 985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.1 g

Zsír

  • Összesen
    301 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    848 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4004.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1305.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    751 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    4974 micro
Összesen 3933 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    469 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként pár perc alatt megfőzzük a borsót enyhén sós- cukros vízben, majd leszűrjük, a főzőlevet felfogjuk, erre szükségünk lesz még.
  2. Egy magasabb falú edénybe megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát, ha kevesebb zsír sülne ki belőle, hozzáadjuk a zsiradékot is.
  3. Ezután mehet bele a szintén csíkokra vágott hús, és kevergetve addig pirítjuk, amíg teljesen a zsírjára sül. Ekkor megszórjuk a mozsárban összetört színes bors-koriander-mustármag keverékével, és pár perc kevergetés következik.
  4. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és pár percig kevergetve pirítjuk, majd a finomra vágott hagymát, fokhagymát hozzáadva újabb pár perc pirítás következik.
  5. Végül felöntjük a zöldborsó leszűrt levével, megszórjuk majorannával, sóval, összeforraljuk, majd letakarva puhára pároljuk. Egyszerre csak annyi lét öntsünk rá, ami éppen ellepi, szükség esetén pótoljuk az elfőtt levet.
  6. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldborsót, a bort, szükség szerint után ízesítjük, majd pár perc alatt összerotyogtatjuk. Mire elkészül, kellően besűrűsödik.
  7. Ízlés szerint tálalhatjuk, tarhonyával, rizzsel, sült krumplival, stb.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 428
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 48777
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós sertéstokány
Katharosz 499 recept

A tokányokat nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, sertés vagy marha egyaránt finom, mi nagyon szeretjük, érdemes elkészíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek