Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós sertéstokány

Zöldborsós sertéstokány
Zöldborsós sertéstokány
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tokányokat nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, sertés vagy marha egyaránt finom, mi nagyon szeretjük, érdemes elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként pár perc alatt megfőzzük a borsót enyhén sós- cukros vízben, majd leszűrjük, a főzőlevet felfogjuk, erre szükségünk lesz még.
  2. Egy magasabb falú edénybe megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát, ha kevesebb zsír sülne ki belőle, hozzáadjuk a zsiradékot is.
  3. Ezután mehet bele a szintén csíkokra vágott hús, és kevergetve addig pirítjuk, amíg teljesen a zsírjára sül. Ekkor megszórjuk a mozsárban összetört színes bors-koriander-mustármag keverékével, és pár perc kevergetés következik.
  4. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és pár percig kevergetve pirítjuk, majd a finomra vágott hagymát, fokhagymát hozzáadva újabb pár perc pirítás következik.
  5. Végül felöntjük a zöldborsó leszűrt levével, megszórjuk majorannával, sóval, összeforraljuk, majd letakarva puhára pároljuk. Egyszerre csak annyi lét öntsünk rá, ami éppen ellepi, szükség esetén pótoljuk az elfőtt levet.
  6. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldborsót, a bort, szükség szerint után ízesítjük, majd pár perc alatt összerotyogtatjuk. Mire elkészül, kellően besűrűsödik.
  7. Ízlés szerint tálalhatjuk, tarhonyával, rizzsel, sült krumplival, stb.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 8 952
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós tokány

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

985
sertéslapocka 1 kg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 3 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
sertészsír 5 dkg
sűrített paradicsom 2 ek
félszáraz fehérbor 0.5 dl
bors 0 ízlés szerint
koriandermag 0 ízlés szerint
mustármag 0 ízlés szerint
majoranna 1 csipet
0 ízlés szerint
zöldborsó 20 dkg
cukor 1 csapott ek