Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykatokány ahogy Zoli készíti

Pulykatokány ahogy Zoli készíti
Pulykatokány ahogy Zoli készíti
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bográcsozós énem sokszor búvópatakként előtör. Ennek bizonyítéka a felturbózás is. Többször elkészítettem már. Inkább egy beszélgetős borozgatáshoz alkalmas, mint az elfogyasztása utáni kertészkedéshez. Köretként az apró sült újkrumpli is szóbajöhet.  Ezzel a legfinomabb szerintem. A sonkahagymával történő további felturbózás viszont teljesen új.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Fogyokúrázóknak ellenjavalt. Még a látványától is tartózkodjanak.

Könnyű fehérborral egy jó kis baráti beszélgetés alapja lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykacombot kisujjnyi csíkokra feldaraboljuk. A szárnyas fűszerkeverékkel és az étaolajjal alaposan összekeverjük, tálba rakjuk, és egy éjszakára hagyjuk pácolódni.
  2. A kolozsvári szalonnát szintén felcsíkozzuk kisujjnyira. A vöröshagymákat megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk A fokhagymát megtisztítjuk, és a gerezdeket szétzúzzuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. A sonkahagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, és félretesszük.
  3. A bepácolt pulykacsíkokat fehéredésig sütjük egy edényben. Én wokot használok erre. Kivesszük az olajból,  lecsöpögtetjük, és félrerakjuk.
  4. A maradék olajban a félbevágott sonkahagymákat mindkét oldalukon megsütjük. Kivesszük az olajból, és félrerakjuk.
  5. A felkockázott vöröshagymát a maradék olajon megpirítjuk. Szükség esetén az olaj mennyiségét pótoljuk.
  6. A lepirított hagymát nagyobb serpenyőbe tesszük a félretett pulykával és a kolozsvári szalonnával együtt.  Aláöntjük a bort, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedővel letakarjuk, és megpároljuk.
  7. Félidőben hozzáadjuk a gombát, pótolva vele az elpárolgott folyadékot. Utánízesítjük, szükség esetén sózzuk, majd a sűrített paradicsomot hozzáadva óvatosan pároljuk.
  8. Rátesszük a sült sonkahagymákat.  Vigyázni kell, mert a sűritett paradicsom karamellizálódik, és könnyen odakozmálhat. Ezért néhányszor óvatosan meg kell keverni.
  9. Köretként főtt rizst vagy főtt, petrezselymes krumplit adunk hozzá.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 18 199
elküldve: 3
receptkönyvben: 103
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás-fehérboros pulykatokány, pulykatokány wokban, paradicsomos pulykatokány

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1097
pulykacomb 1 kg
kolozsvári szalonna 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
sonkahagyma 6 db
fokhagyma 1 fej
napraforgó olaj 2 dl
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
gomba 25 dkg
sűrített paradicsom 10 dkg
fehérbor 2 dl
0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint