Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tokány Tábori József konyhájából

Tokány Tábori József konyhájából
Tokány Tábori József konyhájából
190 perc / előkészület: 40 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valahol a neten találtam hasonló receptet, és gondoltam, kipróbálom. Nem bántam meg, nagyon finom, akinek jutott  dicsérte!Shift+R javítja ennek a képnek a minőségét. Shift+A javítja az oldal összes képének minőségét.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarját vékony csíkokra vágjuk, a gombát megmossuk, negyedeljük.
  2. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd a csíkokra vágott húst hozzáadva fehéredésig pirítjuk.

  3. Ha kész, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát, a zúzott fokhagymát, a borsót és a gombát.
  4. Fűszerezzük borssal, köménnyel, és 2 ek majorannával, majd sózzuk, és lassú tűzön főzzük puhára.
  5. A májat eközben vágjuk kockára és egy serpenyőben, kis olajon külön pirítsuk meg. (Nem szabad nagyon megsütni, akkor a jó, ha a belseje egy picit rózsaszín marad!)
  6. Ha a hús megpuhult, szórjuk meg pirospaprikával, adjuk hozzá a megpirított májat, a karikára vágott uborkát és öntsük rá a tejfölt.
  7. Szintén lassú tűzön, óvatosan kevergetve 10-15 perc alatt összefőzzük!
  8. Tésztával tálaljuk!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 028
elküldve: 2
receptkönyvben: 91
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Tábori József

Mióta szakács: 2010.01.10.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tábori tokány, gombás-májas sertéstokány, csiperkegombás-csirkemájas sertéstokány uborkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

681
sertéstarja 1 kg
csirkemáj 60 dkg
csiperkegomba 50 dkg
zöldborsó 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 fej
csemegeuborka 6 db
paradicsom 2 db
zöldpaprika 1 közepes db
tejföl 2 dl
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint