r
Nosalty Logó

Zöldborsós-gombás lecsó csirkemellel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldborsós-gombás lecsó csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsóhoz

A körethez

Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsóhoz

A körethez

Összesen 3812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsóhoz

A körethez

Összesen 144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1535 micro
Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    175.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4418.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    536 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    659 mg
  • Foszfor
    2578 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1315.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2144 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    499 micro
  • β-karotin
    3540 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    7676 micro
Összesen 3812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    390 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A körethez

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. Az olajon a finomra vágott hagymát, áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk kis lángon.
  2. Beletesszük a lecsópaprikát, pár percig pároljuk.
  3. Rátesszük a felkockázott csirkemellfilét, fehéredésig pirítjuk keverés mellett.
  4. Beletesszük a paradicsomot, a fűszereket, pirospaprikát is, és főzzük kb. 25 percig.
  5. Beletesszük a zöldborsót, és a vékonyan felcsíkozott gombát, főzzük még vagy 10-12 percig, közben megkóstoljuk, szükség szerint ízesítjük. A fedőt ne tegyük rá teljesen (így a felesleges gőz elpárolog, a szaftja viszont jó sűrű marad) csak az utolsó 12 percnél.
  6. Lobogó, sós vízben előírás szerint a tésztát kifőzzük, leszűrjük, és melegen tartjuk.
  7. Tálaljuk a csirkemelles zöldborsós-gombás lecsót a spagettival és az uborkával.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5076
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Ajánló

Készíthetjük tarhonyával és természetesen nokedlival is. Kínáljunk hozzá finom bort, házi szörpöt, ásványvizet. Tálalhatjuk szobahőmérsékletű tejföllel is azért, nehogy az ételt lehűtse.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós-gombás lecsó csirkemellel
Éva-Anyóca 350 recept

Gyors és finom második fogást szerettem volna készíteni.

Hozzávalók

A lecsóhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek