r
Nosalty Logó

Zöldborsós-gombás lecsó csirkemellel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldborsós-gombás lecsó csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsóhoz

A körethez

Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsóhoz

A körethez

Összesen 3812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A lecsóhoz

A körethez

Összesen 144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1535 micro
Összesen 762 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    175.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4418.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    536 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    659 mg
  • Foszfor
    2578 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1315.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2144 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    499 micro
  • β-karotin
    3540 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    7676 micro
Összesen 3812 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    390 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A lecsóhoz

A körethez

Elkészítés

A lecsóhoz

  1. Az olajon a finomra vágott hagymát, áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk kis lángon.
  2. Beletesszük a lecsópaprikát, pár percig pároljuk.
  3. Rátesszük a felkockázott csirkemellfilét, fehéredésig pirítjuk keverés mellett.
  4. Beletesszük a paradicsomot, a fűszereket, pirospaprikát is, és főzzük kb. 25 percig.
  5. Beletesszük a zöldborsót, és a vékonyan felcsíkozott gombát, főzzük még vagy 10-12 percig, közben megkóstoljuk, szükség szerint ízesítjük. A fedőt ne tegyük rá teljesen (így a felesleges gőz elpárolog, a szaftja viszont jó sűrű marad) csak az utolsó 12 percnél.
  6. Lobogó, sós vízben előírás szerint a tésztát kifőzzük, leszűrjük, és melegen tartjuk.
  7. Tálaljuk a csirkemelles zöldborsós-gombás lecsót a spagettival és az uborkával.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 5063
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Ajánló

Készíthetjük tarhonyával és természetesen nokedlival is. Kínáljunk hozzá finom bort, házi szörpöt, ásványvizet. Tálalhatjuk szobahőmérsékletű tejföllel is azért, nehogy az ételt lehűtse.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós-gombás lecsó csirkemellel
Éva-Anyóca 350 recept

Gyors és finom második fogást szerettem volna készíteni.

Hozzávalók

A lecsóhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!