r
Nosalty Logó

Temesvári csirke sajtos ropogóssal

edan
Temesvári csirke sajtos ropogóssal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirke

Sajtos ropogós

1148
Kalória
73.4g
Fehérje
18.7g
Szénhidrát
86.6g
Zsír
384.2g
Víz
349.8g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Csirke

Sajtos ropogós

Összesen 1148 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Csirke

Sajtos ropogós

Összesen 4589 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Csirke

Sajtos ropogós

Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    1620 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    384.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 1148 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    293.6 g

Zsír

  • Összesen
    346.5 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15227.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    4389 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    3652 mg
  • Nátrium
    6481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1536.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2633 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2404 micro
  • α-karotin
    422 micro
  • β-karotin
    2512 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3234 micro
Összesen 4589 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

Csirke

  1. A bacon-t és a vöröshagymát felkockázzuk. A csirkét feldaraboljuk. A paprikát és a paradicsomot a lehető legapróbbra vágjuk, és a fokhagymát is lereszeljük. A zöldbabot, ha friss, akkor feldaraboljuk 1-2 cm-es csíkokra, ha fagyasztott, akkor öblítsük le, és hagyjuk lecsepegni.
  2. Az olajon kezdjük el pirítani a bacon-t, majd egy perc múlva dobjuk rá a vöröshagymát is, süssük üvegesre, adjuk hozzá a felkockázott paprikát, paradicsomot és a fokhagymát is, kevés víz hozzáadásával pároljuk 4-5 percig a "lecsót". (Én a simább szaft elérése érdekében utoljára feleresztem 1 dl vízzel, és összeturmixolom a zöldségalapot. Hagyom, hogy beforrjon a lé, ekkor megszórom pirospaprikával, sóval és borssal, majd belehelyezem a húsokat is - amennyiben friss zöldbabbal dolgozunk, úgy azt is most tegyük hozzá.) Ezt követően öntsük fel az ételt annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd főzzük puhulásig a húst (45 perc elég szokott lenni) - ha fagyasztott zöldbabot használunk, azt félidőben adjuk a húshoz.
  3. Amikor megfőtt a zöldbabos hús, akkor keverjük simára a lisztet előbb egy kevés hideg vízzel, majd a tejföllel is, ezzel habarjuk be a szaftot. Forraljunk rajta egyet, és sajtos ropogóssal tálaljuk.
  4. A sajtos ropogóshoz melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és azt kenjük meg vékonyan olajjal.
  5. A sajtot reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd készítsünk belőle kb. 4 cm átmérőjű halmocskákat a sütőpapírra. 15 percre toljuk az előmelegített sütőbe. Figyeljünk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32×34

Valami kellemesen magyaros, de mégsem megszokott husira jött gusztusunk, így találtam rá erre a húsételre, melynek remek körete lett a sajtos ropogós.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek