Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Temesvári csirke sajtos ropogóssal

Temesvári csirke sajtos ropogóssal
Temesvári csirke sajtos ropogóssal
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami kellemesen magyaros, de mégsem megszokott husira jött gusztusunk, így találtam rá erre a húsételre, melynek remek körete lett a sajtos ropogós.

hozzávalók / 4 adag

Csirke

Sajtos ropogós

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacon-t és a vöröshagymát felkockázzuk. A csirkét feldaraboljuk. A paprikát és a paradicsomot a lehető legapróbbra vágjuk, és a fokhagymát is lereszeljük. A zöldbabot, ha friss, akkor feldaraboljuk 1-2 cm-es csíkokra, ha fagyasztott, akkor öblítsük le, és hagyjuk lecsepegni.
  2. Az olajon kezdjük el pirítani a bacon-t, majd egy perc múlva dobjuk rá a vöröshagymát is, süssük üvegesre, adjuk hozzá a felkockázott paprikát, paradicsomot és a fokhagymát is, kevés víz hozzáadásával pároljuk 4-5 percig a "lecsót". (Én a simább szaft elérése érdekében utoljára feleresztem 1 dl vízzel, és összeturmixolom a zöldségalapot. Hagyom, hogy beforrjon a lé, ekkor megszórom pirospaprikával, sóval és borssal, majd belehelyezem a húsokat is - amennyiben friss zöldbabbal dolgozunk, úgy azt is most tegyük hozzá.) Ezt követően öntsük fel az ételt annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd főzzük puhulásig a húst (45 perc elég szokott lenni) - ha fagyasztott zöldbabot használunk, azt félidőben adjuk a húshoz.
  3. Amikor megfőtt a zöldbabos hús, akkor keverjük simára a lisztet előbb egy kevés hideg vízzel, majd a tejföllel is, ezzel habarjuk be a szaftot. Forraljunk rajta egyet, és sajtos ropogóssal tálaljuk.
  4. A sajtos ropogóshoz melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és azt kenjük meg vékonyan olajjal.
  5. A sajtot reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd készítsünk belőle kb. 4 cm átmérőjű halmocskákat a sütőpapírra. 15 percre toljuk az előmelegített sütőbe. Figyeljünk, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz!
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 32×34 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 151
elküldve: 4
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbabos hús sajtos ropogóssal, temesvári csirke, tejfölös-zöldbabos csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1149
csirke 1 kg
zöldbab 50 dkg
bacon 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
tejföl 2 dl
finomliszt 1 púpozott ek
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
trappista sajt 60 dkg
napraforgó olaj 1 ek