r
Nosalty Logó

Zöldségekkel sült csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kathy
Zöldségekkel sült csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 681 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2724 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1458 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    5329 micro
  • β-karotin
    12939 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 681 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    238.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5903.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1020 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    2917 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    2592.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5831 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    337 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    340 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    679 micro
  • Kolin:
    1165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    21316 micro
  • β-karotin
    51757 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    4119 micro
Összesen 2724 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    532 micro
  • β-karotin
    1292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két evőkanál olajon gyorsan megsütjük a besózott csirkemellek mindkét oldalát.
  2. Ha kész, rátesszük a szeletre vágott hagymát, üvegesre pároljuk, ízesítjük 1 mokkáskanálnyi szerecsendióval, borssal.
  3. Közben sós vízben megfőzzük a rózsákra szedett karfiolt, karikára vágott sárgarépát és a zöldbabot. Nem főzzük teljesen puhára!
  4. A megfőtt zöldségeketleszűrjük.
  5. Megfelelő nagyságú tepsi vagy jénai tál aljára tesszüka zöldségeket.
  6. Tetejére rendezzük a sült csirkemelleket a szafttal együtt.
  7. A pohár tejfölt rákanalazzuk.
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 175
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 12521
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Előkészítéssel együtt kb. egy óra. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?