Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves májgaluskával

Zöldborsóleves májgaluskával
Zöldborsóleves májgaluskával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor készítek zöldborsólevest, imádjuk a sok zöldséget benne... Főleg mikor a vajban párolódik, az az illat!!

Frissen szedett borsóból a legfinomabb, de lehet mirelit vagy üveges borsó is. Az üvegeset később tegyük a levesbe, hisz annak alig kell főnie. Friss petrezselyemmel a legvégén megszórjuk.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon megpároljuk kevergetve az apróra vágott zöldségeket, karalábét, zellert is. Negyed óra után belereszeljük a vöröshagymát. Kevés pirítás után hozzákeverjük a lisztet, amivel szintén pirítjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, és 2 dl paradicsomlével felöntjük. Majd hozzáadunk 3-4 l vizet.
  2. Forráskor befűszerezzük, ízlés szerint a fokhagymát beletörjük. 1 db paprikát mellé dobunk, és ha szeretjük, egy-két burgonyát is tehetünk bele. Lassú tűzön készre főzzük.
  3. A májgaluskát elkészítjük. A borsólevesből elveszünk egy edénybe, mikor forr, beleszaggatjuk a galuskát.
  4. Tetszés szerinti mennyiséget szedünk a levesbe belőle, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 457
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
774 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

májgaluska leves zöldborsóval, gazdag zöldborsóleves, májgaluskás zöldborsóleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Wed, 2014-01-01 15:33

Eloszor meglepo volt az edes zoldborso a fuszeres majgaluskaval, de nagyon hamar megbaratkoztunk vele. Koszonom a finom receptet!
udv:witch

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2014-01-01 17:46

Tudod félnek az emberek a fűszerektől,pedig mindent az tesz finommá.Örülök ha ízlett!! :-))

513
zöldborsó 0.5 kg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 3 db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
vaj 5 dkg
paprika 1 db
paradicsomlé 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0.5 tk
ételízesítő 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
víz 4 l
csirkemáj 8 db
finomliszt 5 evőkanál
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint