Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsóleves húsgombóccal Audrey konyhájából

Borsóleves húsgombóccal Audrey konyhájából
Borsóleves húsgombóccal Audrey konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a borsólevest, zöldséglevest, főleg ilyenkor tavasszal, nyár elején a zsenge zöldségekből. Párommal is szerettem volna megkedveltetni, ezért jött az ötlet, hogy húsgombóccal dobom fel. Sikere is volt, úgyhogy ezentúl csak így fogom csinálni :) Sokkal jobb és kiadósabb így, mint galuskával vagy anélkül.

hozzávalók / 6 adag

leves

húsgombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

leves

  1. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a zöldségeket: vöröshagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet is, amiből egy evőkanálnyit tegyünk félre a gombóchoz, a borsót pedig mossuk át.
  2. Kevés olajon dinszteljük üvegesre a hagymát, amiből egy evőkanálnyit vegyünk ki, és tegyük félre a gombóchoz.
  3. Adjuk a hagymához a répákat és a karalábét, és azokkal együtt is pirítsuk még legalább 5 percig, aztán mehet hozzá a borsó és a petrezselyem is még 1 percig.
  4. Szórjuk meg pirosparpikával és liszttel a zöldségeket, keverjük át gyorsan, és öntsük is fel vízzel (ha kicsit hígabb levest szeretnél, akkor többet adj hozzá). Ízlés szerint sózzuk meg, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.

húsgombóc

  1. Amíg fő a leves, készítsük el a gombócokat:
  2. Dolgozzuk össze a darált húst a tojással, a pirított hagymával, petrezselyemmel, fokhagymával, zsemlemorzsával, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha túl lágy a massza, adhatunk még hozzá zsemlemorzsát.
  3. Vizes kézzel formázzunk kb. 2 cm átmérőjű kis gombócokat a masszából.
  4. Amikor már szinte teljesen megfőttek a zöldségek, tegyük a levesbe a gombócokat, és még további 5-10 percig főzzük (gombóc nagyságától függően).
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 972
elküldve: 2
receptkönyvben: 106
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tavaszi borsóleves, zöldségleves húsgombóccal, zöldségleves húsgolyóval, borsóleves húsgolyóval, tavaszi zöldségleves, húsgolyós borsóleves, húsgolyós zöldségleves, húsgombócos borsóleves, húsgolyós zöldségleves, borsóleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

266
zöldborsó 50 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 1 nagy fej
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 1 evőkanál
olívaolaj 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 3 l
darált sertéshús 30 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 0.2 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 0.2 csokor
zsemlemorzsa 2 ek
füstölt pirospaprika 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint