Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsóleves A kis gasztronautától

Zöldborsóleves A kis gasztronautától
Zöldborsóleves A kis gasztronautától
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretek ételízesítőket használni. Leveskockát is csak akkor, ha nagyon muszáj és nincs kéznél maradék húsleves vagy alaplé. Ebben a levesben szerintem nincs is szükség semmi adalékanyagra, hiszen a zsenge zöldborsó, a tavaszi friss sárgarépa és a rengeteg petrezselyemzöld adják meg a leves finom ízét.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon kicsit megforgatjuk a kifejtett borsószemeket és rászórunk 1 tk-nyi cukrot. Kicsit megkaramellizáljuk, majd rátesszük a finomra vágott vöröshagymát és a felkarikázott sárgarépát. Kevés lével puhára pároljuk.
  2. Rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük vízzel és beletesszük az összekötött petrezselyem- és zellerzöldet. Csak 1 csokor petrezselyemzöldet főzzük a levesbe, a másik csokorral majd díszítunk. Ízlés szerint sózzunk, borsozzunk.
  3. Elkészítjük a csipetkét: 1 tojást kevés sóval felverünk, és annyi lisztet keverünk hozzá, amennyit felvesz. Összedolgozzunk és a levesbe borsó nagyságú csipetkéket szaggatunk. 2-3 perc alatt készre főzzük.
  4. Tálaláskor megszórjuk a másik csokor finomra vágott petrezselyemzölddel.
  • elkészítettem: 31 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 169
elküldve: 7
receptkönyvben: 179
elkészítve: 12/18
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsóleves ahogy Anyukám készíti, zsenge zöldborsóleves, zöldborsóleves csipetkével

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gyömbérpuding
Gyömbérpuding Fri, 2012-08-10 20:30

Nagyon guszta! Szerintem holnap el is készítem..már nagyon ki vagyok éhezve egy jó kis borsólevesre :D

lorka
Lorka / lorka Tue, 2012-06-12 20:20

Szuper ötlet a petrezselyem és a zellerlevél levesbe főzése, köszönöm! Ma már így is vásároltam be :)

Tímejjja
Tímejjja / Tímejjja Tue, 2012-06-12 14:22

Nagyon guszta, az én receptem is hasonló, de én nem szoktam bele hagymát rakni. A csipetkéhez pedig tojásonként egy diónyi vajat szoktam elkeverni, és úgy még a liszttel, így is nagyon nagyon finom.

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Tue, 2012-06-12 14:43

Kedves Tímejjja!
Most néztem csak a receptedet és tényleg hasonló! :)
Jó ötlet vajas galuskával készíteni (szerintem még finomabb is:)), én is szoktam úgy.
Édesanyám receptje, ő pedig mindig így, csipetkével készíti. Egy biztos mindkétféleképpen nagyon finom! :)
üdv: bea :)

299
zöldborsó 50 dkg
sárgarépa 3 db
vöröshagyma 1 kis fej
petrezselyem 2 csokor
zellerlevél 5 db
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.2 l
tojás 1 db
finomliszt 12 dkg
0 ízlés szerint