Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói borsóleves

Mexikói borsóleves
Mexikói borsóleves
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a borsóleves és a guacamole házasságából született. Az ötlet onnan fakadt, hogy ült egy avokádó a hűtőmben. Mit kezdhetek vele? Úgy gondoltam, sűríteni jó lesz. Készítettem egy guacamolét, amivel behabartam a borsólevest.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kanál olajon előpároljuk a borsót.
  2. Egy edénybe beletesszük a héjából kikapart avokádó húsát, a fokhagymát, a petrezselymet, a lime-ot, borsot, esetleg egy csipet sót, és összeturmixoljuk.
  3. A borsót néhány percig pároljuk, majd felengedjük az alaplével, felforraljuk, majd hozzákeverjük a guacamolét. Újra összeforraljuk.
  4. Tálalásnál a levest meghintjük chilipehellyel és menta levelekkel.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 179
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1823 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

borsóleves guacamole-val, borsóleves avokádókrémmel, avokádós borsóleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Schweppy
Schweppy Wed, 2014-09-17 19:23

Hű, nagyon különleges íze lett a levesnek! Én még egy kicsi koriandert tettem hozzá, még jó hogy rákerestem a zöldborsó és avokádó szókombinációra! Köszönöm :)

177
zöldborsó 40 dkg
zöldség alaplé 7 dl
avokádó 1 közepes db
lime 1 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 1 gerezd
bors 1 csipet
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
chilipehely 1 kávéskanál
menta 2 szál