r
Nosalty Logó

Svéd sárgaborsóleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Svéd sárgaborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 379 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1138 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 71 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4007 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 379 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3106 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12022 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 1138 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    308 micro
  • β-karotin
    748 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 71 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót egy éjszakára vagy egy napra beáztatjuk.
  2. Másnap leszűrjük, és friss vízben kb. 45 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük.
  3. Egy nagyobb edényben felmelegítjük az olajat.
  4. Közben apróra vágjuk a hagymát, majd az olajra dobjuk. Fedővel lefedve pároljuk.
  5. Meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk a sárgarépát, és a hagymára dobjuk.
  6. Annyi forró vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje.
  7. 4-5 evőkanál hideg sárgaborsót és 1-2 evőkanál vizet összeturmixolunk. Ez fogja sűríteni a levest.
  8. Ha a sárgarépa megpuhult - kb. 10-15 perc - hozzáadjuk a főtt és pürésített sárgaborsót. Rámorzsoljuk a leveskockát, beleszórjuk a borsot, és felöntjük vízzel.
  9. Felforraljuk, és kész. Sóval ízesíthetjük még.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2408
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 27.

Ajánló

Kellemesen friss, édeskés ízű leves.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A megszokott ízektől eltérő, annál sokkal enyhébb és frissebb ízű sárgaborsóleves.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezek a dolgok mindig legyenek a konyhádban, ha sérülést szereznél

Talán a konyhában a legkönnyebb balesetet szenvedni, hiszen ott a rengeteg éles kés, olló, reszelő, tűz, gőz, sercegő olaj, és még sorolhatnánk. Ha már megtörtént a baj, nem marad más hátra, minthogy kezeljük a sérülést, érdemes tehát néhány dolgot mindig a főzőhelységben tartani, hogy rögtön lekezelhessük a sebeinket. (X)

Nosalty

További cikkek