Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd sárgaborsóleves

Svéd sárgaborsóleves
Svéd sárgaborsóleves
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokott ízektől eltérő, annál sokkal enyhébb és frissebb ízű sárgaborsóleves.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Kellemesen friss, édeskés ízű leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót egy éjszakára vagy egy napra beáztatjuk.
  2. Másnap leszűrjük, és friss vízben kb. 45 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük.
  3. Egy nagyobb edényben felmelegítjük az olajat.
  4. Közben apróra vágjuk a hagymát, majd az olajra dobjuk. Fedővel lefedve pároljuk.
  5. Meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk a sárgarépát, és a hagymára dobjuk.
  6. Annyi forró vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje.
  7. 4-5 evőkanál hideg sárgaborsót és 1-2 evőkanál vizet összeturmixolunk. Ez fogja sűríteni a levest.
  8. Ha a sárgarépa megpuhult - kb. 10-15 perc - hozzáadjuk a főtt és pürésített sárgaborsót. Rámorzsoljuk a leveskockát, beleszórjuk a borsot, és felöntjük vízzel.
  9. Felforraljuk, és kész. Sóval ízesíthetjük még.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 895
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

felesborsó leves, könnyű sárgaborsóleves, felesborsós zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

360
olívaolaj 1 ek
felesborsó 25 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
víz 1 l
leveskocka 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint