Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbableves Odzsi konyhájából

Zöldbableves Odzsi konyhájából
Zöldbableves Odzsi konyhájából
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi könnyű, nyári leves. Addig kell készíteni, míg nem szálkás a bab.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbab két végét levágjuk, alaposan megmossuk, majd kb 2-3 cm hosszúságúra felaprítjuk. A többi zöldséget hámozás után karikára szabdaljuk, a zellerből kis szeleteket vágunk. A paprikát és paradicsomot ketté hasítjuk, a fokhagymát zúzzuk, a hagyma egészben marad, a petrezselymet apróra szabdaljuk, de egészben is hagyhatjuk.
  2. Rántást pirítunk, tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és gyorsan hideg vízzel simára keverjük.
  3. Mehet bele az összes fűszer, hagyma, fokhagyma is.
  4. Kb. 4 liter meleg vízzel öntsük fel, és ha forr, helyezzük bele az összes zöldséget. Sósságot kóstoljunk. Ne főzzük túl a babot, legyen kissé roppanós.
  5. A végén a petrezselymet is dobjuk bele.
  • elkészítettem: 48 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 7 618
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Odzsi

Mióta szakács: 2013.10.27.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbableves rántással, petrezselymes zöldbableves, zöldséges zöldbableves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jonny72
jonny72 Fri, 2014-08-01 13:23

Már majdnem kész. Biztos finom lesz. Imádom a zöldbabot. Köszönöm a receptet.

123
zöldbab 150 dkg
fehérrépa 3 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
zeller 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
víz 5 l
ételízesítő 3 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kk
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 2 kis db
napraforgó olaj 3 ek
teljes kiőrlésű liszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 0.5 kávéskanál