Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbableves ahogy Kisesz készíti

Zöldbableves ahogy Kisesz készíti
Zöldbableves ahogy Kisesz készíti
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a levest nagyon szeretem. A recept újságból való, egy elég régi "Fakanál" magazinból. A saját receptfüzetemben a "nagyon finom éttermi zöldbableves" néven fut. Azért szeretem, mert amellett, hogy kellemesen savanykás, tiszta zöldbab (vagy vajbab) a leves, semmi más zöldséget nem kér - és úgy érzem, nem is igényel - ez az étel. Másoknak talán nagyon puritánnak hat, de nekem pont ez tetszik benne. Azért az a kis vöröshagyma kivétel. Szerintem az a "titkos összetevő". A babérlevéltől meg egy kis "testesség" jön hozzá, a komolyabb leveseket idézően. És az a kis kapor... Na jó, nem ragoznám ezt tovább. Tessék kipróbálni nyugodtan, finom ám.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Az olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, néhány percig fedő alatt pároljuk.

  2. Hozzáadjuk a babot, a fokhagymát, felöntjük 1,5 l vízzel, beletesszük a babérlevelet és a leveskockákat is, és hagyjuk főni.

  3. Amikor már puhul a bab, habarást készítünk a tejfölből és a lisztből pici víz hozzáadásával, lassan hozzáadjuk a leveshez. Ekkor kerül még bele a kapor és a pici ecet. (Illetve akinek igénye, valamilyen levesbetétnek való aprótészta.)

  4. Összeforraljuk, majd kicsit hagyjuk hűlni tálalás előtt.


 

  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 639
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiseszti

Mióta szakács: 2009.12.31.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

A "csak" zöldbableves, ecetes vajbableves, tejfölös kapros zöldbableves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

184
vöröshagyma 0.5 közepes fej
olívaolaj 2 ek
zöldbab 30 dkg
fokhagyma 1 gerezd
babérlevél 1 db
leveskocka 2 db
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
kapor 1 ek
ecet 1 kk
víz 1.5 l