Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös zöldbableves hússal

Tejfölös zöldbableves hússal
Tejfölös zöldbableves hússal
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hentesnél gyönyörű karajt vettem. Szép, nagy átmérőjű, szóval nekem való volt. Így rögtön tudtam, hogy a hétvégén göngyölt karaj lesz, és a karajcsontból fog készülni a leves. Először zöldséglevesben és zöldborsólevesben gondolkodtam, de a végén a zöldbab nyert. Nagyon finom és ízletes lett. A férjem a leves elkészülte után rögtön két tányérral megevett, annyira ízlett neki. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 50 kalória van. Kevés kalória miatt fogyókúrába is beilleszthető, finom, de mégis laktató leves.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajcsontot leválasztjuk a húsról (én vastagabb húst hagyok a csonton, mert a férjem szereti a húst a levesben). Megtisztítjuk, és 3,5 liter hideg vízbe elkezdjük főzni. Megsózzuk.
  2. Közben a sárgarépát és a vöröshagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát apróra vágjuk, a sárgarépát félkarikákra szeleteljük. A petrezselymet leöblítjük és felaprítjuk.
  3. Ha a leves felforrt, akkor ha kell, lehabozzuk. Beletesszük a sárgarépát, és kis lángon főzzük kb. 45-50 percig.
  4. Közben egy lábosba beletesszük az olajat (vagy más zsiradékot), és megpároljuk rajta a vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a petrezselymet, 5 dkg lisztet. Picit kevergetve a lisztnek adunk egy kis színt, majd beleszórjuk a pirospaprikát. Elkeverjük, és felöntjük hideg vízzel (kb. 2 deciliterrel). Csomómentesre elkeverjük. Hozzákeverjük a tejfölt.
  5. Ha már kezd a répa is és a hús is puhulni, akkor hozzáadjuk a zöldbabot, és még kb. 10 percig főzzük.
  6. Közben a galuskát elkészítjük. 11 dkg lisztet, 1 db tojást, sót és annyi vizet, hogy galuska tésztát kapjunk, összekeverjük
  7. Ha a zöldbab is megpuhult, akkor hőkiegyenlítéssel berántjuk a levest. Ha felforrt, akkor 1-2 percig forraljuk, majd galuskaszaggatón beleszaggatjuk a galuskákat. Ha feljöttek a galuskák a leves felszínére, akkor 1-2 percig főzzük még.
  8. Melegen tálaljuk a csontról leszedett hússal.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 792
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos zöldbableves galuskával, nokedlis-húsos zöldbableves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

158
karajcsont 80 dkg
zöldbab 40 dkg
sárgarépa 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 16 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
tejföl 15 dkg
fűszerpaprika 1 dkg
0 ízlés szerint
víz 3.5 l