r
Nosalty Logó

Pikáns vegyeszöldséges zöldbableves

Maggi
Pikáns vegyeszöldséges zöldbableves
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Előkészítés

Levesfőzés

Tálalás

136
Kalória
3.9g
Fehérje
23.3g
Szénhidrát
3.9g
Zsír
441.2g
Víz
850mg
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Előkészítés

Levesfőzés

Tálalás

Összesen 136 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Előkészítés

Levesfőzés

Tálalás

Összesen 542 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Előkészítés

Levesfőzés

Tálalás

Összesen 27 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    441.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1299 micro
  • β-karotin
    3332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 136 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4320.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    3355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1764.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5194 micro
  • β-karotin
    13330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2836 micro
Összesen 542 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 27 kcal

Elkészítés

Előkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A hagymát apró kockákra, a babokat kb. 3 centis darabokba, a répákat hosszában félbe, majd karikára, a zellerszárat 2 centis darabokba, a burgonyát nagyobb kockákra vágjuk.

Levesfőzés

  1. Az aprított hagymát kevés olajon megpirítjuk. Rádobjuk a Maggi Csípős Tyúkhúsleveskockákat, egy kevés vízzel lazítjuk, és folyamatos keverés mellett beleolvasztjuk.
  2. Ekkor a maradék vizet is hozzáöntjük, miután felforrt, főzési idejük alapján, ebben a sorrendben hozzáadjuk a zöldségeket: répák, 5-6 perc múlva burgonya és zöldbab, 5-6 perc múlva sárga bab, végül zellerszár. Ekkor már 10-15 percnél nem főzzük tovább a levest, a zöldségek maradjanak roppanósak, ne főjenek szét.

Tálalás

  1. Az elkészült levest tányérokba szedjük, a tetejére parmezánsajtot reszelünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

A Maggi Csípős Tyúkhúsleveskocka eredeti magyar pirospaprikát tartalmaz. Egyszerű használatával bármely levest kellemesen pikánssá és ízletessé tehetünk. Egy kocka, és a teljes fűszerezés megoldva!

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek