r
Nosalty Logó

Pikáns vegyeszöldséges zöldbableves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Maggi
Pikáns vegyeszöldséges zöldbableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Előkészítés

Levesfőzés

Tálalás

Összesen 136 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Előkészítés

Levesfőzés

Tálalás

Összesen 542 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Előkészítés

Levesfőzés

Tálalás

Összesen 27 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1299 micro
  • β-karotin
    3332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    709 micro
Összesen 136 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4320.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    3355 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1764.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5194 micro
  • β-karotin
    13330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2836 micro
Összesen 542 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 27 Kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Levesfőzés

Tálalás

Elkészítés

Előkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A hagymát apró kockákra, a babokat kb. 3 centis darabokba, a répákat hosszában félbe, majd karikára, a zellerszárat 2 centis darabokba, a burgonyát nagyobb kockákra vágjuk.

Levesfőzés

  1. Az aprított hagymát kevés olajon megpirítjuk. Rádobjuk a Maggi Csípős Tyúkhúsleveskockákat, egy kevés vízzel lazítjuk, és folyamatos keverés mellett beleolvasztjuk.
  2. Ekkor a maradék vizet is hozzáöntjük, miután felforrt, főzési idejük alapján, ebben a sorrendben hozzáadjuk a zöldségeket: répák, 5-6 perc múlva burgonya és zöldbab, 5-6 perc múlva sárga bab, végül zellerszár. Ekkor már 10-15 percnél nem főzzük tovább a levest, a zöldségek maradjanak roppanósak, ne főjenek szét.

Tálalás

  1. Az elkészült levest tányérokba szedjük, a tetejére parmezánsajtot reszelünk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3380
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 06.

Ajánló

Aki él-hal a pikáns ízvilágú ételekért, ez a leves a kedvence lesz! Egy tál üdítő, friss tavasz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Maggi Csípős Tyúkhúsleveskocka eredeti magyar pirospaprikát tartalmaz. Egyszerű használatával bármely levest kellemesen pikánssá és ízletessé tehetünk. Egy kocka, és a teljes fűszerezés megoldva!

Hozzávalók

Előkészítés

Levesfőzés

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek