r
Nosalty Logó

Zellerkrémleves sós-parmezános granolával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zellerkrémleves sós-parmezános granolával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A sós-parmezános granolához

Összesen 289 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A sós-parmezános granolához

Összesen 1158 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A krémleveshez

A sós-parmezános granolához

Összesen 75 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    318 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 289 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5083.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1263 mg
  • Nátrium
    2590 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1272.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1158 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

A krémleveshez

A sós-parmezános granolához

Elkészítés

A krémleveshez

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A zellert megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábosban felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a zellerkockákat is, és néhány percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, majd 20 percig főzzük, hogy a zeller teljesen megpuhuljon. Közben megsózzuk, és hozzáadjuk a reszelt szerecsendiót.
  3. Ha a zeller puhára főtt, lehúzzuk a tűzhelyről, és botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk még hozzá forró vizet.

A sós-parmezános granolához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A sütőpapírt olajsprayvel lefújjuk, vagy kevés olajjal lekenjük. A hozzávalókat összekeverjük, és a tepsire terítjük. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük a magkeveréket.
  3. A levest a granolával megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1617
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez az őszre-télre hangoló, kényeztető leves önmagában is nagyon finom, az igazi csavart viszont szerintem a parmezános, sós granola jelenti. Bármilyen magkeverékkel elkészíthetjük, a legegyszerűbb krémlevest vagy salátát is feldobja, sőt önmagában is remek ropogtatni való. Dobjátok fel a hideg, esős októberi estéket egészséges, tápláló vacsorákkal!

Hozzávalók

A krémleveshez

A sós-parmezános granolához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!