Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves sós-parmezános granolával

Zellerkrémleves sós-parmezános granolával
Zellerkrémleves sós-parmezános granolával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az őszre-télre hangoló, kényeztető leves önmagában is nagyon finom, az igazi csavart viszont szerintem a parmezános, sós granola jelenti. Bármilyen magkeverékkel elkészíthetjük, a legegyszerűbb krémlevest vagy salátát is feldobja, sőt önmagában is remek ropogtatni való. Dobjátok fel a hideg, esős októberi estéket egészséges, tápláló vacsorákkal!

hozzávalók / 4 adag

A krémleveshez

A sós-parmezános granolához

Szólj hozzá!

elkészítés

A krémleves

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A zellert megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk.
  2. Egy nagyobb lábosban felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a zellerkockákat is, és néhány percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, majd 20 percig főzzük, hogy a zeller teljesen megpuhuljon. Közben megsózzuk, és hozzáadjuk a reszelt szerecsendiót.
  3. Ha a zeller puhára főtt, lehúzzuk a tűzhelyről, és botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrűnek találjuk, adhatunk még hozzá forró vizet.

A sós-parmezános granola

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A sütőpapírt olajsprayvel lefújjuk, vagy kevés olajjal lekenjük. A hozzávalókat összekeverjük, és a tepsire terítjük. 180 fokos sütőben 15 percig sütjük a magkeveréket.
  3. A levest a granolával megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 185
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pink.Cékla

Mióta szakács: 2017.08.24.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellerleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

289
vöröshagyma 1 közepes db
zeller 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 2 ek
leveskocka 1 db
szerecsendió 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 8 dl
zabpehely 4 ek
tökmag 1 ek
napraforgómag 1 ek
kesudió 20 g
fenyőmag 20 g
parmezán sajt 50 g
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint