Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zellerkrémleves kakukkfűvel és sült sonkával

Zellerkrémleves kakukkfűvel és sült sonkával
Zellerkrémleves kakukkfűvel és sült sonkával
37 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Good Food magazinban találtam ezt a receptet, melyet egy kicsit átalakítottam. Nagyon ízletes leves lett belőle. A családnak eddig ez a zellerkrémleves variáció ízlett legjobban. 

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felforrósított olajban ropogósra sütjük a sonka mindkét oldalát. Ha kész, szedjük ki tányérra, majd csak tálaláskor lesz rá szükség.
  2. Olvasszuk meg a vajat a lábasban, és pároljuk üvegesre a felaprított hagymát. Dobjuk rá a felkockázott zellert, a babérlevelet és a kakukkfüvek szárát. Ha szárított kakukkfüvet használunk, akkor abból kb. egy kávéskanállal, majd pároljuk 2 percig.
  3. Öntsük fel az alaplével, és 10-15 perc alatt főzzük puhára a zellert, majd keverjük hozzá a tejszínt, és forraljuk fel.
  4. Vegyük ki a babérlevelet és a kakukkfűszárakat, majd pürésítsük a levesünket. 
  5. Tálalhatjuk is a finom, ropogósra sült sonkánkkal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 426
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marina

Mióta szakács: 2012.01.03.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

tejszínes zellerkrémleves sült sonkával, kakukkfüves zellerkrémleves, zellerkrémleves sült sonkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

175
serrano sonka 10 dkg
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
zeller 1 nagy db
babérlevél 1 db
kakukkfű 1 csokor
csirke alaplé 1 l
főzőtejszín 2 dl