Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zalai erdésztokány

Zalai erdésztokány
Zalai erdésztokány
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazi mindent bele egytálétel. Tarhonyával tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, fokhagymával, és rátesszük a felkockázott húst.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Mielőtt teljesen megpuhul, beletesszük a felkarikázott kolbászt, virslit, uborkát és a mustárt.
  4. A zöldségeket sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a húshoz adjuk.
  5. A tejfölt kikeverjük a liszttel, ráöntjük a ragura, és még pár percig főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 501
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mindent bele egytálétel, zöldséges sertésragu kolbásszal, zöldséges virslis sertésragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Sun, 2016-02-07 04:10

Kedves Csilla!
Az itt látható étel nagyon szép, talán még finom is . (Az íz sajnos nem jön át a képen.)
DE!!!
Ez inkább aprópecsenye.
A tokányok szaftosak, itt pedig én ezt az ételt meglehetősen száraznak látom.
Mint, ha csak a fotónak készült volna.
Vagy csak elfelejtetted beletenni a leírt tejfölös, lisztes habarást?

Z.

942
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 5 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
sertéshús 50 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
gomba 20 dkg
víz 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kolbász 15 dkg
virsli 20 dkg
csemegeuborka 5 közepes db
mustár 1 ek
tejföl 1.5 dl
finomliszt 1 csapott ek
zöldborsó 15 dkg
zöldbab 10 dkg
sárgarépa 2 közepes db