Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-csirkés tokány

Tejszínes-csirkés tokány
Tejszínes-csirkés tokány
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A dédnagymama készített egyszer pörköltet tejfölösen, fűszeresen. Ezt a receptjét készítettem el utána tejszínesen, majd egy kicsit megvariálva alkottam meg a receptet. Amikor készítem, akkor is mindig variálom, néha a tej helyett tejfölt rakok bele.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Tálalhatjuk rizzsel, tésztával, esetleg nokedlivel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  vöröshagymát apróra vágjuk, olajban megfonyasztjuk, a csirkemellet kockára vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Rövid ideig együtt pirítjuk (1-2perc). Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Ezután felöntjük vízzel és fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. 2 gerezd fokhagymát belepasszírozunk, és a tokányt puhára főzzük.
  2. Amikor már puha a hús, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt és a petrezselymet is. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, még egyszer utánaízesítünk.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 732
elküldve: 8
receptkönyvben: 431
elkészítve: 14/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Noémilau

Mióta szakács: 2012.01.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes csirkeragu, csirketokány, tejszínes csirketokány

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

394
csirkemell filé 100 dkg
vöröshagyma 5 db
fokhagyma 2 gerezd
tej 1 dl
főzőtejszín 3 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek