Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csikós-tokány

Csikós-tokány
Csikós-tokány
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találtam valahol ezt a receptet, és megtetszett, így kipróbáltam és nem bántam meg, mert nagyon ízlett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mi spagetti tésztával ettük, de ajánlom még főtt burgonyához és galuskához is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, elkeverjük benne a piros paprikát és beletesszük a csíkokra vágott húst, kissé lepörköljük.
  2. Aztán megsózzuk, borsozzuk, paradicsomsűrítménnyel és 2 deci vízzel feleresztjük és fedõ alatt pároljuk.
  3. Hozzátesszük még a szétnyomott vagy apróra vágott gerezd fokhagymákat is.
  4. Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a kis kockákra vágott zöldpaprikát, a 2 deci tejfölt és 1 evõkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselymet.
  5. Ezzel aztán puhára pároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 140
össznézettség: 191 031
elküldve: 20
receptkönyvben: 863
elkészítve: 27/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos tokány, paradicsomos sertéstokány

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

393
sertéshús 80 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
fűszerpaprika 1 ek
sűrített paradicsom 100 g
fokhagyma 3 gerezd
zöldpaprika 4 közepes db
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek
víz 2 dl