Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos tokány Marcsitól

Borsos tokány Marcsitól
Borsos tokány Marcsitól
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A tokányok tokánya!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk. Savanyúságot adunk mellé.

Jó étvágyat kívánok! 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst  megmossuk, 1 cm vastag és 5 cm hosszú csíkokra vágjuk. 
  2. Az apróra vágott hagymát zsírban megdinszteljük, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét, kevés vízzel felöntjük, és 4-5 percig főzzük.
  3. Ezután a hús kerül bele, sózzuk, borsozzuk (ne fukarkodjunk a borssal), ízesítjük, és gyakori kevergetés mellett pörköljük. 
  4. Ezután kevés vizet adva hozzá, fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntünk alá, hogy ne főljön, csak rövid lében párolódjon. 
  5. Hozzáadjuk az összevágott zöldpaprikát, és puhára pároljuk. 

  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 101 407
elküldve: 4
receptkönyvben: 516
elkészítve: 32/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhatokány, fűszeres tokány, marhatokány borsosan

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andresz
andresz Tue, 2015-03-03 12:32

Nagyon jó recept, nem bántam meg, hogy ezt válaztottam!!!Pont jó minden, ahogy le van írva:) köszönöm :)

csandi001
csandi / csandi001 Sat, 2013-03-02 15:35

Kedves Marcsi! Elkészítettem a tokányt, és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :) Üdv, Andi

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sat, 2013-03-02 20:23

Kedves Andi.
Köszönöm az elismerést. Örülök, hogy finomra sikerült, kedves egészségetekre.
Szép hétvégét kívánok.
Üdv. Marcsi

Csokobonz
Csokobonz Wed, 2012-09-12 21:32

Szia Marcsi!

Kérdezni szeretnék valamit! Tőled, mert sok jó receptedet olvastam és próbáltam és mindenkitől aki esetleg ráismer az ételre!
Tokány jellegű az étel, háromféle húsból készül (marha, bárány és sertés) és van benne csemege uborka! Valami tejszínes vagy tejfölös mártással készül!
Üdv: Csokobonz

arkantak
arkantak Thu, 2012-11-22 16:41

Nem lehet h a Hentes tokányra gondolsz? Abban sertéshusi van, sonka és szalonna, illetve ubi is.

Csokobonz
Csokobonz Thu, 2012-09-13 20:56

Szia Marcsi!
Köszönöm a közreműködésed :-), valóban találtam ott egy szép leírást, egy tudományosat :-) a tokányokról! Sajnos az én kérdésemre, hogy melyik lehet az az étel, amelyikbe ez a háromféle hús kerül, ott sem kaptam választ!
Sebaj! Majd én rittyentek valami hasonlót a konyhámba és megosztom mindenkivel, ha jól sikerült!
Ha meg nem!? :-) Akkor majd nem beszélünk többet róla :-) !
Még egyszer Köszönöm!

Csokobonz

oreganyo
oreganyo Sun, 2012-02-19 16:49

Kedves Marcsi!
Ugyan így csinálom én is, csak egy kis vörösbort szoktam alá önteni, nem is ezért írom, képzeld el már megcsináltam (Csak Csirkeevő Rokonomnak) csirkemellből is, nem is volt rossz. Puliszkát csináltam hozzá. Ajánlom más mamáknak is válogatós gyerekek részére.
Üdv: Öreganyó

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2012-04-17 16:06

Kedves Öreganyó!
Nagyon örülök, hogy te is így készíted.
Nem is olyan rossz ötlet, legközelebb én is vörösborban fogom párolni.
Köszi!
Üdv: Marcsi
U.i: Nekem nincsenek válogatós rokonaim, azt esznek amit kapnak!

350
marhahús 80 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
sertészsír 1 ek
sűrített paradicsom 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldpaprika 1 db