Nosalty Logó

Zabos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zabos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

Összesen 206 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

Összesen 1658 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

Összesen 115 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.2 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 206 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4745.2 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1658 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. Tortalap:
  2. Az hozzávalókat egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk.
  3. 15-20 percig pihentetjük, hogy a zabpehely jól megszívja magát.
  4. Egy kis tortaforma aljába nyomkodjuk (sütőpapír nem árt alá), és előmelegített sütőben 10 percet sütjük, amíg a teteje megpirul (másik sütőben 20 perc kellett, nem tudom miért…). Ha nem szeretnénk minden enzimet megölni, aszalhatjuk is.
  5. Töltelék:
  6. Amíg a torta alapja sül, a túrót összekeverjük a folyékony hozzávalókkal, és egy villával jól áttörjük.
  7. Beleteszünk minden egyéb hozzávalót – az utifű maghéj kivételével! – , és jól összekeverjük.
  8. Miután elkészült a torta alapja, az utifű maghéjat is hozzáadjuk a túrókrémhez, és miután jó alaposan összekevertük a tortaformába öntjük, és elegyengetjük.
  9. Gyümölcsréteg:
  10. A gyümölcsöket és az agar agart alaposan összekeverjük, és 2 percig hagyjuk, hagy barátkozzanak.
  11. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, és két percig tovább forraljuk.
  12. Ha készen van, a torta tetejére kanalazzuk.
  13. Kész torta:
  14. Ha eléggé kihűlt, hűtőbe tesszük. Reggelre a túrókrém megszilárdul, az agar-agar pedig 40 fok alatt a zselatinhoz hasonló dolgot művel a gyümikkel (csak egészségesebb és finomabb).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 33823
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A süti egy hosszú nap végén lett kitalálva, amikor is szükségem volt arra, hogy alkossak valamit. :) Az alapot az általában soknapos sziklamászásokhoz készített zabszelet receptem ihlette, a többi meg már adta magát, amikor kinyitottam a hűtőt. Ráadásul az egész családom túró-imádó (1,5-2,5 kg is elfogy egy héten), és közel is laknak, így gondoltam nekik is kedveskedem ezzel a finomsággal. Ez az akár sütés nélküli torta tökéletes és egészséges reggeli: 0 finomított cukor vagy liszt, sok benne a fehérje, a gyümölcs ellát minket antioxidánsokkal és vitaminokkal, a dió az értékes zsírjaival, és a zab hosszú távon ad energiát, ráadásul a torta igen nagy adag rostot is tartalmaz. Mértékkel fogyasztva, diétás, finom és egészséges reggeli édesség.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Profi

Mona

Születesnapra vadaszok reformtortat...EZ lesz AZ!!!

zsuzska82

Szia! A fehérjeturmixot elkészítve kell beletenni gondolom a túrókrémbe. Vízzel vagy tejjel készítsem és a másik kérdés, hogy mennyi legyen a folyadék? Köszönöm!

Törölt felhasználó

Én mindíg vízzel készítem, de igazából mindegy ízlés dolga.

almamag

Hogy ez milyen szupi lesz! Köszi! Már alig várom, hogy megsüssem..... Üdv. Ili

Kriszti94

Sziasztok! Tényleg csak 60 gramm zabpehely kell a tésztához? :$ Olyan kevésnek t?nik...

Törölt felhasználó

Kriszti: Ne haragudj rég jártam erre, de persze ehhez a mérethez b?ven elég a 60g zab.

Törölt felhasználó

Bár nem tettem rá a gyümölcsréteget (csak evésnél egy kis lekvárt), így is nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

A tortalaphoz

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.