Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Minden alkalomhoz illő túrótorta

Minden alkalomhoz illő túrótorta
Minden alkalomhoz illő túrótorta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még régebben találtam, azóta már jópárszor elkészítettem! Mindig nagy sikere volt a családban, a csapatban és a cégnél!
Kinézetének csak képzeletetek szabhat határt! Hajrá! :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Mi Nutellával szoktuk megbolondítani, de rakhattok rá idei friss gyümölcsöket is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bekapcsoljuk a sütőt, kivajazzuk, és lisztezzük a tepsit, és míg melegszik, addig megcsináljuk a piskótatésztát.
  2. A tojásfehérjéket habosra verjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a cukrot Ha a cukor teljesen elolvadt, mehet bele a 4 tojássárgája egyesével. Ha ezt is eldolgoztuk, hozzáadjuk a kakaót.
  3. A végén 1-es fokozatra kapcsoljuk a habverőt, és lassan, óvatos keverőmozdulatokkal hozzáadjuk a lisztet. (Nehogy összetörjük a habot.)
  4. Betesszük a sütőbe egy tetszés szerinti formában. Végezzünk a sütés végén tűpróbát!
  5. A töltelékhez (csak akkor rakjuk rá a tésztára, ha teljesen kihűlt!) a tejszínhab kb. 2/3-át (hogy maradjon a díszítéshez) felverjük. A túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt összedolgozzuk egy tálban, végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot. Nagyon óvatosan, hogy ne törjük össze a habot!
  6. Ha mindennel elkészültünk, kivesszük a hideg piskótát a tortaformából, elmossuk a formát. Majd visszarakjuk bele a piskótát. Ezután megkenjük a piskótát Nutellával, és erre mehet a finom túrós masszánk.
  7. 1 éjszakára betesszük pihenni a hűtőbe (ki kell bírni, megéri!), hogy jól összeérjenek az ízek, és megtartsa a formáját a torta.
  8. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a formából, kenjük meg a torta tetejét Nutellával (kicsit én megolvasztottam, mert eléggé felszedi a túrót a tetejéről), ezután keményre verjük a tejszínhabot tetszés szerint díszítjük a habbal. Ha Hulala habot használunk, semmilyen fixáló nem kell bele! Gyönyörűen megtartja a formáját! Jó étvágyat! :)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 078
elküldve: 0
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

znehez

Mióta szakács: 2011.03.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás túrótorta, túrótorta nutellával és tejszínhabbal díszítve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-09-22 11:26

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2011. szeptember 21. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

573
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 2 evőkanál
rétesliszt 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
növényi tejszín 500 ml
tehéntúró 500 g
vaníliás cukor 2 csomag
citrom 1 db
tejföl 1 dl
nutella 2 ek