r
Nosalty Logó

Minden alkalomhoz illő túrótorta

NS
Minden alkalomhoz illő túrótorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

578
Kalória
23g
Fehérje
39.3g
Szénhidrát
36.8g
Zsír
111.4g
Víz
136.5g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
22.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 578 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3465 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.3 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 578 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.7 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    819 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5953.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1756 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    235.6 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    668.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1015 micro
Összesen 3465 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.3 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    35 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Bekapcsoljuk a sütőt, kivajazzuk, és lisztezzük a tepsit, és míg melegszik, addig megcsináljuk a piskótatésztát.
  2. A tojásfehérjéket habosra verjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a cukrot Ha a cukor teljesen elolvadt, mehet bele a 4 tojássárgája egyesével. Ha ezt is eldolgoztuk, hozzáadjuk a kakaót.
  3. A végén 1-es fokozatra kapcsoljuk a habverőt, és lassan, óvatos keverőmozdulatokkal hozzáadjuk a lisztet. (Nehogy összetörjük a habot.)
  4. Betesszük a sütőbe egy tetszés szerinti formában. Végezzünk a sütés végén tűpróbát!
  5. A töltelékhez (csak akkor rakjuk rá a tésztára, ha teljesen kihűlt!) a tejszínhab kb. 2/3-át (hogy maradjon a díszítéshez) felverjük. A túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt összedolgozzuk egy tálban, végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot. Nagyon óvatosan, hogy ne törjük össze a habot!
  6. Ha mindennel elkészültünk, kivesszük a hideg piskótát a tortaformából, elmossuk a formát. Majd visszarakjuk bele a piskótát. Ezután megkenjük a piskótát Nutellával, és erre mehet a finom túrós masszánk.
  7. 1 éjszakára betesszük pihenni a hűtőbe (ki kell bírni, megéri!), hogy jól összeérjenek az ízek, és megtartsa a formáját a torta.
  8. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a formából, kenjük meg a torta tetejét Nutellával (kicsit én megolvasztottam, mert eléggé felszedi a túrót a tetejéről), ezután keményre verjük a tejszínhabot tetszés szerint díszítjük a habbal. Ha Hulala habot használunk, semmilyen fixáló nem kell bele! Gyönyörűen megtartja a formáját! Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Ezt a receptet még régebben találtam, azóta már jópárszor elkészítettem! Mindig nagy sikere volt a családban, a csapatban és a cégnél! Kinézetének csak képzeletetek szabhat határt! Hajrá! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezek az otthoni praktikák segítenek napégés ellen

Hiába a naptej és az óvatosság, a nyári napsugarak időnként túljárhatnak az eszünkön – a napégés pedig nemcsak kellemetlen, de fájdalmas is lehet. Szerencsére van néhány egyszerű, otthon is bevethető trükk, amivel gyorsan enyhítheted a tüneteket – ráadásul nem is kerülnek sokba.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...