r
Nosalty Logó

Rákóczi-túrós torta Pancsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Rákóczi-túrós torta Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Barna linzertészta

Rákóczi-túrós töltelék

Tojásfehérjehab

Sütemény összeállítása

Összesen 674 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Barna linzertészta

Rákóczi-túrós töltelék

Tojásfehérjehab

Sütemény összeállítása

Összesen 8096 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Barna linzertészta

Rákóczi-túrós töltelék

Tojásfehérjehab

Sütemény összeállítása

Összesen 319 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 674 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.2 g

Zsír

  • Összesen
    326.5 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7369.8 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    2308 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    53 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1134.1 g
  • Cukor
    777 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    841 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1984 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 8096 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.8 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

Barna linzertészta

Rákóczi-túrós töltelék

Tojásfehérjehab

Sütemény összeállítása

Elkészítés

Barna linzertészta

  1. A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, a vajat megpuhítjuk, a diót ledaráljuk, citromhéjat lereszeljük.
  2. Hűvös helyen gyorsan összedolgozzuk a puha (de nem folyékony) vajat az átszitált liszttel, porcukorral, majd a tojássárgájával. Végül beledolgozzuk a reszelt citromhéjat, vaníliát és a darált diót is. Amíg a túrókrémet elkészítjük, a tésztát hűtőben pihentetjük (kb. 30 perc).
  3. A linzert a pihentetés után kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, és egy 24 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, villával kicsit megszurkáljuk. Majd a 180 °C-ra előmelegített, enyhén gőzös sütőben félig megsütjük (kb. 15 perc).

Rákóczi-túrós töltelék

  1. A mazsolát többször átmossuk, majd beáztatjuk egy tálba. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. A túrót szitán áttörjük, a tojássárgájával, csipet sóval, vaníliával, reszelt citromhéjjal és a maradék cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, és alaposan összedolgozzuk, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét. Végül beletesszük a mazsolát is, és elkeverjük.

Tojásfehérjehab

  1. A <a href="https://www.nosalty.hu/recept/sacher-szelet" target="_blank">Sacher-szeletnél</a> megmaradt tojásfehérjéket itt is fel tudjuk használni, nem csak a <a href="https://www.nosalty.hu/recept/macaron-pancsika-konyhajabol" target="_blank">macaronhoz</a>. :) Ha korábban lefagyasztottuk, akkor szobahőmérsékleten néhány óra alatt kiolvasztjuk (ne mikrózzuk, ne rakjuk sütőbe, különben használhatatlan lesz!).
  2. Amikor még elég hideg (de már nem fagyott) a tojásfehérje, akkor el kezdjük habot verni belőle, majd ha félig felvertük, akkor lassan adagoljuk hozzá a cukrot, és kemény habot verünk belőle.
  3. Habzsákba töltjük.

Sütemény összeállítása

  1. A félig kisült linzerlapot átkenjük egy kevés forró lekvárral (a tojásfehérjehab díszítéséhez használjuk nagyobb részét). Majd óvatosan rásimítjuk a tölteléket (a lekvárréteget ne gyűrjük fel!).
  2. Visszavesszük a sütő hőmérsékletét 150 °C-ra, és kb. még 20 percig sütjük, amíg pici aranybarna színt kap. (Közben készítjük el a tojásfehérjehabot.)
  3. A habzsákba töltött tojásfehérjehabbal tetszőlegesen berácsozzuk a sütemény tetejét, melyre pici porcukrot még rá lehet szitálni, majd 110°-os sütőben szárítjuk a habot kb. 20 percig (nem szabad, hogy bebarnuljon a hab!).
  4. Ezután hagyjuk egy picit hűlni, majd a maradék felforrósított lekvárral tetszőlegesen meglocsoljuk a süteményt.
  5. Utána érdemes szeletekre vágni, mert ha teljesen kihűl, akkor törni fog a hab és a linzer is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2870
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 16.

Ajánló

Akár ünnepekre is kiváló, és bármilyen gyümölcslekvárral nagyon jól variálható, sőt idénygyümölcsökkel is lehet díszíteni (pl. eper), így még ízletesebb.

Receptkategóriák

Rákóczi-túrós torta Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Nagyon szeretjük a linzertészta-variációkat pl. túróval. Így született a kicsit ünnepibb megjelenésű Rákóczi-túrós torta, melyet nem a klasszikus sárgabaracklekvárral, hanem eperlekvárral készítettem.

Hozzávalók

Barna linzertészta

Rákóczi-túrós töltelék

Tojásfehérjehab

Sütemény összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.