r
Nosalty Logó

Sült mákos-túrógombóc torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Sült mákos-túrógombóc torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2929 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.3 g
  • Cink
    219 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 489 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7543.8 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1947 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2929 kcal
  • 12% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.7 g
  • Cink
    103 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. A túrót villával áttörjük, atojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől, a cseresznyét kimagozzuk.
  2. A túróhoz adjuk a a búzadarát, a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, a mákot és robotgéppel kikeverjük, majd kanállal hozzákeverjük a cseresznyét. Hűtőbe téve kb. 10 percig pihentetjük.
  3. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  4. 10 perc múlva a tojásfehérjehabot a túrós masszához adjuk, és kanállal óvatosan összekeverjük.
  5. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, a masszát belesimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5280
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 18.

Receptkategóriák

Mókás történet fűződik ehhez a recepthez... :)  Elterveztem, hogy megreformálom a hagyományos túrógombóc receptjét, teszek bele gyümölcsöt, és morzsa helyett mákba forgatom meg. Nagy izgalommal láttam neki... de a jól bevált túrógombóc receptem cserben hagyott, és a gombócok szétestek a vízben. És itt támadt egy ötletem, a masszát egy kivajazott kerek formába öntöttem és betettem a sütőbe. A végeredményt a képen láthatjátok! :) Egy újabb bizonyíték, hogy a főzés kreatív dolog, bátran merjünk kísérletezni, új dolgokat kipróbálni, még ha első elgondolásra furcsának is tűnik az elképzelés. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!