Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokadik túrótorta - gyümölcskocsonyával, tészta nélkül

Sokadik túrótorta - gyümölcskocsonyával, tészta nélkül
Sokadik túrótorta - gyümölcskocsonyával, tészta nélkül
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nővérem kedvence, szinte minden születésnapjára ezt kéri, ami mellesleg karácsonykor van. Az ünnepeket is szépen megkoronázza ez a végtelenül egyszerű desszert.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha margarint kikeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az áttört túrót, majd a tojások sárgáját.
  2. A tejben feloldjuk a zselatinport a hátoldalán lévő utasítás szerint, és még melegen a túrós masszába keverjük.
  3. Egy kivajazott, kapcsos tortaformába öntjük a masszát, 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  4. Ha megdermedt az alap, rátesszük a gyümölcsöt ízlésesen, majd a kihűlt gyümölcskocsonyával nyakonöntjük.
  5. Visszatesszük a hűtőbe, és megdermesztjük a kocsonyát is. Ha ez is megvan, kész a tortánk!
  6. Mielőtt levesszük a kapcsos peremet, néhány másodpercre meleg vízbe mártjuk a tortaformát, így könnyen elengedi  mindenhol, és repedés nélkül kiszedhető a torta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 746
elküldve: 3
receptkönyvben: 172
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcskocsonyás túrótorta, túrótorta sütés nélkül, túrótorta tészta nélkül, gyümölcsös túrótorta

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sylvia81
Sylvia81 Sat, 2012-07-07 20:12

Szia!

Ha összecsomósodott a zselatinos tej, még mielőtt a túrós alapba öntöttem, akkor mit rontottam el? :(
Holnap lenne ez a lányom születésnapi tortája (hülye voltam, nem csináltam próbát), és meg sem akar keményedni... :( Most egy B verziós belekutyuláson agyalunk, mert kevésnek is tűnik az alap a 26 centis formába, csak 1 centi magas körül lett.
Egyébként kénytelen vagyok Dr. Oetker-es tortazselét használni, mert itt nem találtam mást (ja de, van még a lapos megoldás). Lehet, hogy ezzel van a baj? :o
Köszi a választ!

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2012-07-10 11:53

Kedves Sylvia, ne haragudj, hogy csak most válaszolok, nem voltam internet közelben. Gondolom, a válasszal elkéstem. Az a kérdés, hogy nem forraltad-e fel a zselatinos tejet? Mert nem szabad. Jól fel kell melegíteni, de nem szabad forralni. Mielőtt melegíteni kezded, el kell keverni csomómentesre, és csak azután felmelegíteni. A 26-os tortaformában ez valóban nem lesz túl magas, nyugodtan lehet venni mindennek a másfélszeresét.
Van még egy gyanúm: biztosan zselatint használtál és nem tortazselét? Mert a kettő nem ugyanaz.
Szép napot, Zsuzsa

Sylvia81
Sylvia81 Tue, 2012-07-10 12:42

Szia!
Valóban elkéstél, de ez már legyen az én gondom. :)
Az állaga nem lett túl jó. Megállt ugyan, de 10 perc szobahőmérsékletnél már zuhant össze...
Sajnos sikerült felforralnom a tejet. :( És valóban tortazselét használtam, mert itt nem lehet kapni H.Rozis termékeket. :( És gyümölcskocsonyát sem találtam. Lehet, hogy a zselatinlap lett volna a jó választás, mint alternatíva...
Vészmegoldásnak csináltam hozzá még egy adag masszát, de ebbe csak a fele cukrot tettem (szerintem így is nagyon édes volt), és tej helyett vízben oldottam fel a tortazselatint - abból viszont 4 csomagocskát, de sajnos, mint fent írtam, nem mentette meg a helyzetet... Viszont nagyon sok lett.
Mindegy, azért a fotók idejére megállt, az ünnepelt (2 éves) meg könnyebben trancsírozta szét. :D
Nem adom fel, mert összességében nagyon finom volt és nem is nehéz.
Majd beszerzem hozzá a megfelelő alapanyagokat otthonról (meg egy kisebb formát is), és nekiugrok megint. :)
Köszönöm a segítséget! Szép napot!
Sylvia

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2012-07-11 12:17

Kedves Sylvia, hát bizony a tortazselé és a zselatin nem ugyanaz, ezért esett össze a tortácska. A Lucullus-nak is van étkezési zselatinja, az is nagyon jó. A lapzselatin is jó lett volna. Remélem, azért kipróbálod még, mert tényleg nagyon finom torta. Szép napot neked, és örülök a lelkesedésednek! mindenképp írj, ha újra elkészíted! Üdv, Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 17:55

kitartó vagyok :o) legkozelebb megy bele a tobb zselatin, és osszeáll az :o)
mindenképp megírom :o)
Hencsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 17:08

jah, és lehet az is gond lehetett, hogy a vízben oldodo zselatint tejjel csináltam, ahogy írtad...nem tudom...mondjuk pont úgy viselkedett, mint ahogy kellett neki, elkezdett ragadni, és aztán már elkezdett kotni. Viszont házitúrót használtam, de gondolom az nem sokkal vizesebb, mint az uzleti :o)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 17:03

Nagyon drága vagy :o) tuti a zselatinmennyiség volt kevés...én azt a vízben oldodo Stila zselatinport használtam...a grammját nem tudom mennyi mivel mind elfogyott...(kb. 1 csomag sutopor mennyiség volt :P :) és abbol csak 2 csomagot használtam fol. Legkozelbb mindenképp megprobálom 1-el novelni a mennyiséget :o) és persze mindenképp megírom, hogy sikerult :o)

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-03-07 17:40

Hát én nem ismerem ezt a fajta zselatinport, az tuti nem lehetett baj, hogy tejjel készítetted, mert én is azzal szoktam. Én Lucullus vagy Horváth Rozi féle étkezési zselatint szoktam használni, asszem 20 gr-os mindkettő. Ha ragadós volt, akkor biztosan a mennyisége lett kevés, ahogy írtad is. Örülök, hogy nem ment el a kedved ettől a tortától, mert tényleg nagyon finom! .-) Legközelebb jobb lesz, várom a beszámolót! :-) Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-04 20:37

Szia,
ha nekem 28cm-es a tortaformám, akkor milyen mennyiségeket használjak? Koszike a választ :o)

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-03-07 10:38

Kedves khencsi, remélem, még időben, minden mennyiségből vedd a 1,5-szeresét, az biztosan kitölti a formát. :-)
Gyümölcskocsonyából szerintem így is elég lesz az egy csomag. szép napot, és bocsánat, hogy csak most válaszoltam. Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-07 10:46

Szia,
már a hétvégén megcsináltam s az 1.5ét vettem mindennek, de sajnos nem állt ossze, szép lett, csak folyós :)) a túrótortámbol palacsintatoltelék lett :))))
Legkozelebb teszek bele 1 zseléporral tobbet kell beletennem :o)
Koszike

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-03-07 16:49

Kedves Khencsi, sajnálom, hogy szétesett. Mit használtál, zselatin fixet? Mert ha igen, azzal már én is jártam úgy, hogy nem kötött meg. Vagy ha rendes zselatinnal csináltad, akkor hogy csináltad? :-) Bocsi, csak szeretnék rájönni, hogy hol lehetett a bibi. :-) Hátha ebből én is tanulok. Köszi Zsuzsa

B.Bea
B.Bea / B.Bea Wed, 2011-02-23 21:22

Kedves Zsuzsa!

Ez a recept nekünk is meg van, annyira szerettem, hogy kiskoromban mindig ezt kértem a nagymamámtól szülinapomra! :) Sose lehet megunni, még mindig a kedvenceim közé tartozik.
Ajánlom másnak is! :)

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2011-02-24 09:09

Kedves Bea, köszönöm szépen, tényleg csudajó, nálunk a nővérem teljes megszállottja! Kéthét múlva pont meg szeretném csinálni egyik barátomnak, már alig várom! Szép napot, Zsuzsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-19 18:23

Szia Zsuzsa! Nagyon jól néz ki:)! Hány cm-es tortaformát használsz?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-09-11 18:46

Nohát, nincs neki "alja"? :) Tök jó!

378
tehéntúró 50 dkg
tojássárgája 5 db
porcukor 30 dkg
margarin 12.5 dkg
vaníliás cukor 1 teáskanál
tej 1.5 dl
zselatin 20 g
gyümölcskocsonya por 1 tasak
mandarin 2 db